BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
HABER /  SEÇİM

Seçimi bilen Adil Gür konuştu 5. parti bombası

Seçimi bilen adam ünvanını herkesin şaştığı 1 Kasım seçiminde koruyan Adil Gür, internethaber.com sitesine konuştu. Adil Gür MHP, AK Parti ve CHP'nin durumunu analiz etti. 5 Parti için de bombayı patlattı.

Abone ol

1 KASIM 2015 seçim sonuçlarında ünlü anket şirketleri fena halde yanılırken Adil Gür 'seçimi bilen' adam ünvanını devam ettirdi. AK partililerin bile beklemediği seçim sonuçlarını en yakın olasılıkla bilen Adil Gür, internethaber.com sitesine konuştu. 

"İşimizi yapmış olmanın huzurunu yaşıyoruz" diyen Adil Gür, 5. parti iddiaları ile ilgili bombayı patlattı. Adil Gür'ün iddiasına göre 5. parti AK Parti içinden değil muhalefet partilerinden çıkacak.

5. PARTİ İDDİASI

Adil Gür'ün sahibi olduğu AG araştırma seçim arefesinde yayınladığı seçim anketi ile olay yaratmıştı. Bütün anket şirketleri AK Parti için en yüksek yüzde 43 oy tahmini verirken Adil Gür yüzde 47.2 alacak demişti. Adil Gür'ün bu anketi 'uçuk' bulunmuş ve bir çok eleştirinin hedefi olmuştu. Seçim sonuçları Adil Gür'ü haklı çıkarttı ve AK Parti tahminleri altüst etti. Peki ne oldu da AK Parti böyle bir oya ulaştı. İNTERNETHABER.cam'a 1 Kasım seçim sonuçlarını yorumlayan Adil Gür, bomba bir iddia ortaya attı. Bu iddiası da 5. partiyle girdi. Adil Gür'ün çok konuşulacak iddiası şöyle;

-"1 Kasım seçimlerinden önce herkes bir 5. partiden söz etti. Bu 5. partinin de AK parti içinden çıkacağını söylüyorlardı. Bu seçim sonuçlarına göre şayet CHP, MHP ve HDP kendine çeki düzen vermezse 5. parti muhalefetin tam ortasından çıkacak."

SONUÇLAR SÜRPRİZ OLMADI

Peki tüm anket şirketleri ters köşeye yatarken Adil Gür seçim sonuçlarını nasıl bildi. Adil Gür'ün yanıtı şöyle;

-"Seçimden önce biz son bir araştırma yaptık ve AK Parti'yi 47.2 CHP'yi 25.3 bulduk. Bu anket verilerinde yurt dışı oylar bulunmuyordu. Bunu da katınca AK Parti'nin 48'in üzerinde oy alacağını tahmin ediyordum. Sonuçlar bizim için sürpriz değildi. Çünkü biz 7 Haziran'dan itibaren 4 tane araştırma yaptık. Sizin sitenizde de yer aldı Ağustos ayındaki röportajımda ben AK Parti tek başına iktidar olur demiştim. O tarihte de oyunun yüzde 44'ler olduğunu söylemiştim."

NE OLDU DA AK PARTİ YÜZDE 49 OLDU?

Kamuoyunda herkesin aklındaki soru bu!.. Kimileri buna'dip dalgası' diyor. Adil Gür bu sorunun yanıtını şöyle veriyor;

"-Aradan geçen sürede ne oldu da Ak Parti yüzde 49 oldu. Bence çok neden var ama ana temanın istikrar beklentisi olduğunu düşünüyorum. 7 haziran ile 1 kasım arasında geçen sürede gündelik yaşayan insanlar için hayat durdu. Araştırmalar gösteriyor ki Türkiye'de insanların yüzde 80'i borçlu. O nedenle 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tablo şunu gösterdi. AK Partisiz bir hükümet modelinin mümkün değil. AK Parti dışındaki 3 partinin biraraya gelip asla hükümet kuramayacaklarını da muhalefet partileri kendileri gösterdiler. Bu süre içinde terör olayları sebebiyle bir sürü vatandaş hayatını kaybetti. Toplum ikisini birarada (ekonomi ve terör) değerlendirince bunun sebebini istikrarsızlığa bağladı. Güçlü hükümet çıksın, döviz yükselmesin diye Ak Partiye oy verdiler.

AK PARTİ'NİN 2 KRİTİK ADIMI

Peki AK Parti oylarını yüzde 49'a taşıyan tek sebep bu mu? AK Parti oylarını bu noktaya getirecek ne tür bir politika izledi? Adil Gür'ün yorumu şöyle;

-"AK parti 7 Haziran seçimlerini çok iyi okudu. 235 milletvekili adayını değiştirdi. İllerde araştırmalar yapıp o illerin dokusuna uygun adaylar buldu. 1 Kasımda yeni adaylar dinamizm ve motivasyon getirdi.

Hatırlanacağı gibi 7 Haziranda siyasi partiler ekonomik vaatler üzerinde kampanya yürüttüler. Bu kampanyalar toplumda karşılık bulmadı. Çünkü muhaletefetin yapacağım demesinden çok hükümetin yapacağım demesi etkili. Asgari ücret, emekli maaşı gibi vaatler seçmende etkili oldu. 7 Haziran'dan bu yana ekonomide işler yolunda gitmedi seçmen bunu güçlü iktidar olmayışını bağladı. İstikrardan yana oy kullananlar seçimin kaderini belirledi.

AK PARTİ CHP'DEN DE OY ALDI

Adil Gür'e göre AK Parti sadece MHP ve HDP'den değil CHP'den de oy aldı. Peki ama CHP'nin oy oranı değişmediğine göre bu nasıl olur? Adil Gür gözden kaçan bir noktayı şöyle izah etti;

-"AK Parti sadece MHP ve HDP'den değil CHP'den de 2 puan oy aldı. CHP'nin HDP'ye giden oyları geri döndü ama buna rağmen oyu artmadı. Altta bir dip dalga var o dalgada CHP'den AK Parti'ye giden oylar."

MHP 'HAYIR' İLE KAYBETTİ

1 Kasım seçiminde AK Parti kadar MHP'nin aldığı olay da tahminlerinin ötesinde oldu. Kimse MHP'de böyle bir erime beklemiyordu. Peki bunun sebebi ne? Adil Gür şöyle yorumluyor;

-"MHP söyle bir algı yarattı herşeye 'hayır". Daha 7 Haziran akşamı 'hükümette olmayacağız' deyip milliyetçi muhafazakar tabanı küstürdü. Sonra gitti meclis başkanı seçiminde seçmenini küstürdü. MHP sadece ve sadece kendi tutumundan dolayı oy kaybetti. Orta anadolu ve Karadenizde çok ciddi oy kaybı yaşayacağı aşikardı. Ama benim için de yüzde 13'den aşağı inmiş olması sürpriz oldu.