BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  GÜNCEL

Savcı Cihaner o örgütü deşifre etti

Erzincan'daki Ergenekon davasında ifade veren tutuklu sanık Başsavcı İlhan Cihaner, örgütün ismini açıkladı.

Abone ol

Erzincan’daki “Ergenekon” davasında savunmasına başlayan Başsavcı İlhan Cihaner, fıkra gibi bir olayı anlattı. Cihaner, 'Titrek Hamsi Örgütü'nü örnek göstererek "Buradaki örgüt de Gizli Tanık Terör Örgütü’dür" dedi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklarından Erzincan Cumhuriyet Başsavcı İlhan Cihaner savunmasına başladı.

Başsavcı Cihaner, kendisinin önce savunma yapmayı düşünmediğini ancak iddianamenin yazılış tarzı ve kamuoyunda kesin suçlu olarak algılanmaması için savunma yapacağını belirtti.

Savunmasına bir anı anlatarak devam eden Cihaner, şunları söyledi: ''12 Eylül sürecinde bir uçak kaçırma olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında pek çok aydın kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden birinden zorla örgüt ismi söylemesi istendi. O da THÖ ismini verdi. Karadenizli bir kişiydi bu. Örgütün ismi de 'Titrek Hamsi Örgütü' idi. Sonuçta soruşturmada gözaltına alınan bu kişi de dahil tüm şüpheliler serbest bırakıldı. Bu olay, trajikomik bir anı. Burada da bir örgüt var. Ama bu örgütün adı GTÖ, daha doğrusu GTTÖ yani Gizli Tanık Terör Örgütü.''