BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.429,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarımsaklı'da turizme yeni soluk

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde son yılların en gözde tatil alternatiflerinden olan Tekne ile adalar turu tutkunluğu Sarımsaklı'ya da sıçradı.

Abone ol

Her gün yüzlerce vatandaşın Ayvalık'ın eşsiz adalarını gezip, akvaryum gibi koylarında yüzerek tatillerine yeni bir soluk kazandıran tekne turları, artık Ayvalık'a bağlı Küçükköy Beldesi’nde de artmaya başladı.

Tekneler ile ada turları keyfini tadan konuklar, bol bol balık, salata ve karpuz yiyerek, teknelerde bulunan piyanistlerin müzikleriyle eğlenceli ve coşkulu bir gün geçiriyorlar. Bir yılın yorgunluğunu tatilde atmaya çalışan yerli ve yabancı turistler denizi, kumu, güneşi ve havasıyla ünlü Sarımsaklı'da tatillerini gönüllerince eğlenerek geçiriyorlar.

Ayvalık'ta ki gezi teknelerinden sonra Sarımsaklı plajlarında da faaliyete geçen üç tekne, günde ortalama 600 misafirini adaları dolaştırarak, Sarımsaklı turizmine hizmet veriyorlar. Tekne sahipleri, tatile gelen vatandaşları 20 TL bilet ile 9 saat boyunca deniz turu yaptırdıklarını kaydederek, “Misafirlerimize öğle yemeği olarak bol balık, salata ve karpuz ikramında bulunuyoruz. Deniz içinde adalarda onların tertemiz sularda serinlemelerini sağlıyoruz.

Teknelerimizde canlı müzik yapan sanatçılarımızla onların streslerini atmalarını sağlıyoruz” diye konuştular.

Gezilerden dönen vatandaşlar da, “20 TL karşılığında güzel bir gün geçiriyoruz. Bol bol balık yiyor ve gönlümüzce eğleniyoruz. Bol bol stres attığımız bir günü bizlere geçirten tekne sahiplerinin kaliteli hizmet anlayışı ve adeta bizleri bir konuk olarak kabul eden tutumlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.