BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülden Baykala gönderme

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Baykal'a göndermeler yaptı

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den ihraç edilme kararının reddedilmesini, doğum günü kadar önemli bir gün olarak nitelerken, Mehmet Ağar'ın yaptığının başkalarına ders olması gerektiğini savundu. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'a gönderme yapmaya devam etti. Bu günün, doğum günü kadar güzel bir gün olduğunu vurgulayan Sarıgül, "Benim için bugün son derece önemli bir gündür. Mustafa Sarıgül, değişim istediği için 4 defa partiden ihraç edildi. Bugünkü mahkeme kararı ile partime geri döndüm" dedi.

Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın seçimlerden sonra istifa etmesini örnek gösteren Sarıgül, "Ve de istiyorum ki Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve son olarak Türkiye'de Mehmet Ağar'ın yaptığı başkalarına ders olur. Türkiye'de cumhuriyet, Atatürk ve halk kaybetmez, vizyonu olmayan, proje üretmeyen kaybeder" diye konuştu.

Konuşmasının ardından sergiyi gezen Sarıgül, bir inek maketi ile hatıra fotoğrafı çektirirken Baykal'a göndermeye yapmaya devam etti. Sarıgül, inek maketine eliyle vurarak, "Seyyah oldum bu alemi gezerim. Bu alemi gezerken Rodos'a kadar gitsin" dedi. Yanındaki davetliye "Erhan Hocam biliyorum kızıyorsunuz" diyen Sarıgül, "Siz demokratik yollarla gönderemiyorsanız, halk gönderir" dedi.