BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da Oduncular Pazarı'ndan yangın

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki Oduncular Pazarı'nda yangın çıktı. Büyük paniğe neden olan yangına itfaiye ekipleri ve TOMA'lar müdahale etti.

Abone ol

ŞANLIURFA’nın merkez Haliliye ilçesinde bulunan Oduncular Pazarı’nda dün akşam saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Tek bir dükkanda başlayan yangın onlarca dükkana sıçrayarak büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri yangının bölgedeki akaryakıt istasyonuna sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.

Yangın, merkez Haliliye ilçesinde bulunan Oduncular Pazarı’nda çıktı. Edinilen bilgiye göre, henüz nedeni belirlenemeyen yangının önce bir dükkanda çıktığı daha sonra onlarca dükkana sıçradığı belirtildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına itfaiye ekipleri ile vatandaşlar müdahalede bulundu. Yangının daha da büyümesi üzerine olay yerine polislerin kullandığı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da sevk edildi. Alevlerin geceyi aydınlattığı yangında dükkan sahiplerinin ve çevredeki vatandaşların büyük paniği kameralara yansıdı.

"ODUN PAZARI BURADA OLMAMALI"

Öte yandan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da olay yerinde incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Gülpınar, yangın nedeniyle vatandaşlara geçmiş dileklerini iletti. Yangının kısa sürede söndürülmesini temenni eden Gülpınar, şöyle konuştu:

"Kereste olması işi biraz sıkıntıya sokuyor. Şanlıurfa ve bütün ilçe belediye ekipleri burada. İnşallah el birliğiyle söndürürler. Arkadaşlar yoğun çaba harcıyor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bayram günü tabii üzücü bir olay. İnşallah bu tür felaketlerle bir daha karşılaşmayız ama bu bittikten sonra tedbir alınması lazım diye düşünüyorum. Bence bu pazarın burada olması biraz sıkıntı arz ediyor. İnşallah yetkililer en kısa zamanda buna bir çare bulur."

Başkan Fevzi Demirkol ise yangının başka yerlere sıçramaması için ekiplerin çaba gösterdiğini belirterek, "TOMA ekibi de yangına müdahale ediyor. Temennimiz kısa sürede yangının söndürülmesi ve esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi. Ben burada çalışan tüm ekiplere ve cansiperane şekilde hayatlarını tehlikeye atarak yangına müdahale eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mıza geçmiş olsun." dedi.

Oduncu Pazarı'nda yangın!Oduncu Pazarı'nda yangın!Oduncu Pazarı'nda yangın!Oduncu Pazarı'nda yangın!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN