BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sanatçıya anlamlı ödül

Koç, Ankara'da 'Oyun uyarlaması' dalında yapılan yarışmada dereceye giren sanatçılara ödül verdi.

Abone ol

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA (İHA)
-

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne ait Küçük Tiyatro'da düzenlenen ödül törenine katıldı. Bakan Koç, oyun uyarlaması yarışmasında, 'Devlet Ana' isimli eseriyle 1. olan Osman Özkan'a, 'Surname' isimli eseriyle 2. olan Onur Erbilen'e ve 'Çete' isimli eseriyle 3. olan Mustafa Asoğlu ile mansiyon kazanan Fatma Başol ve Erol Aksoy'a ödüllerini verdi.

Törende konuşan Bakan Koç, çok heyecanlı olduğunu belirterek söze başlarken yarışmada dereceye giren sanatçıları kutladı. Yarışmanın, cumhuriyetin kazanımlarını bir kere daha ortaya koymak adına anlamlı olduğunu ifade eden Koç, yarışmanın aynı zamanda 'Çılgın Türkler' örneğinde olduğu gibi, Türk insanının istediğinde neleri başarabileceğinin örneği olduğunu vurguladı.

 "Ben insanımızın yaratıcılığına inanıyorum" diyen Koç, göreve geldiği günden bugüne kadar beste ve uyarlama yarışması yaptıklarını ve beste yarışmasına 498 eserin katıldığını kaydetti. Bunun dışında yeni eserlerin operada bestelenmesi için de bir yarışma yaptıklarını anlatan Bakan Koç, yarışma sonuçlarının önümüzdeki Ekim ayında gerçekleştirecekleri tören ile açıklanacağını duyurdu.

Koç, Türkiye'de herkesin mimarlığın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bir görevi olduğunu sandığını, oysa bu alanın güzel sanatların bir parçası olduğunun altını çizerek, mimarlık konusunda da yeni eserlerin ortaya çıkmasını sağlamak için ayrı bir yarışma yapmayı düşündüklerini belirtti. "Marifet iltifata tabidir, biz bunu yerine getiriyoruz" ifadesini kullanan Koç, asıl övünülmesi gerekenlerin sanatçılar, bestekarlar ve oyun yazarları olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanı olarak onlarla iftihar ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ödül töreni sonrası, 'Ağaçlar Ayakta Ölür' isimli oyunu izledi.