BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  POLİTİKA

Sanal Türkiye ile halk kandırılıyor

DYP son 4-5 yıldır Türkiye'nin çok kötü yöneltildiğini iddia ederken, sanal bir Türkiye'yle halkın kandırıldığını iddia etti.

Abone ol

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, milletle devletin kucaklaşmasını sağlayacak bir hükümete özlem duyulduğunu belirterek, ''Ülke 4,5 yıldır çok kötü yönetiliyor'' dedi.

Konuşmasında hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Bilgiç, hükümeti yönetenlerin kafalarında oluşturdukları ''Sanal bir Türkiye görüntüsünü''nü, gazete ve televizyonlar aracılığıyla vatandaşa inandırmaya çalıştıklarını savundu.

Bilgiç, ''Ekonomik verilere ilişkin açıkladıkları bu sanal balonları tek tek patlatmak lazım''dedi. Türkiye'nin 2001 yılında 2 milyar dolar cari fazlası olduğunu, bugünse 35 milyar cari açık bulunduğunu belirten Bilgiç, ekonominin kırılganlığının bir türlü geçmediğini söyledi.

BAŞBAKAN MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR
Başbakan'ın IMF'ye 12 milyar dolar borç kaldığını söylerken, 200 milyar dolar tutarındaki iç borçtan söz etmediğini ileri süren Bilgiç, ''Başbakan milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor''dedi.