BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung liderliğini Çinlilere kaptırdı!

Çin akıllı telefon pazarında uzun süredir zirvede olan Samsung liderliği kaptırdı. Yarışa sonradan dahil olan Çinli rakipler tabloyu yeniden şekillendirdi.

Abone ol

Çin akıllı telefon pazarında uzun süredir liderliğini koruyan Samsung, tahtı kaptırdı. Canalyst araşırma şirketine göre, ülkedeki liderlik artık Çinli üretici Xiaomi şirketine ait.

Paylaşılan verilere göre, kendi ülkesinde zirveye kurulan Xiaomi'nin bu yılın 2. çeyreğindeki pazar payı yüzde 14'e ulaştı. Buna karşın Güney Koreli Samsung, yüzde 12'lik pay ile ikinci sıraya geriledi. 2012 yılından beri liderliğini sürdüren Samsung' yine Çinli bir üretici olan Lenovo takip etti.

Hedef Kitleye Uygun Cihazlar

Yapılan değerlendirmelere göre, Çinli üreticilerin kendi ülkelerindeki yükselişinde hedef kitlenin beklentilerine göre cihazlar ortaya çıkarması yatıyor. Çinli müşteriler hoş tasarımlı, üst sınıf donanıma ve özelliklere sahip ancak fiyatı rakiplerininkinden düşük modellere ilgi gösteriyor.

xiaominews.jpg

Fiyat Faktörü

4 yıl önce kurulan genç Xiaomi şirketi de bu taleplere karşılık veren modellerle kullanıcıların gönlünü kazanmış görünüyor. Geçtiğimiz ay Mi 4modelini satışa sunan şirket, 2.5 GHz Snapdragon 801 işlemci, 3GB bellek,64GB'a kadar dahili hafıza gibi teknik özellikleri iPhone benzeri bir tasarımda birleştirmişti. Mi 4 adlı model, iPhone'un yarısından bile daha az bir etiketle geldi ve 322 dolardan satışa sunuldu.

Global Pazarda da Yükseliyor

Uygun fiyatlı yüksek donanım stratejisi Xiaomi'yi sadece Çin pazarında güçlendirmiyor. Şirket global akıllı telefon pazarında da giderek yükseliyor. Xiaomi bu yıl şu ana kadar 26.1 milyon telefon satmış durumda. Şirket, dünya çapındaki üreticiler arasında ise 5. sırada yer alıyor.