BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

Şamil Tayyar'dan Soma faciası sonrası skandal açıklama

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Soma'daki maden kazası sonrası çok tepki çekecek bir açıklama geldi.

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de yayınlanan Son Söz programında Soma’da yaşanan maden kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soma'daki iş güvenliği eksikliğini Meclis gündemine taşıyan CHP'nin verdiği soru önergesini 'eften püften' diye nitelendiren Tayyar, önergeyi veren CHP Manisa milletvekili Özgür Özel'i faciadan sorumlu tuttu.

"Soma meselesinin hayati oluduğu düşünüyorsanız. 4+4+4'de yaptığınız gibi ortalığı karıştırsaydınız."

CHP’nin Soma önergesinin Meclis'i tıkamak için verildiğini savunan Tayyar şunları söyledi, “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak. Onun araştırılması değil. O gün onunla ilgili bir gazete haberi çıktıysa muhtemelen bilemiyorum. Hemen onu önergeye dönüştürüp vermişler. Eğer bu konuda ciddiyseniz bu konunun hayati olduğunu düşünüyorsanız tıpkı 4+4’te olduğu gibi içki düzenlemesinde olduğu gibi nasıl ortalığı karıştırdıysanız aynısını burada yapınız.

ÖNERGEYİ GEÇİRMEK İÇİN NE YAPTINIZ?

HSYK ve MİT kanunu çıkarırken kıyamet koparsaydınız bu araştırma önergesini verirken de kıyameti koparsaydınız. Hiç kimse sesinizi duymadı. Muhtemelen içeride ya 5 kişi vardı ya 10 kişi vardı. O da konuşan kişiler grup başkanvekilleri ve grup yönetimleri hepsi bu. Ondan sonra biz bunu vermiştik reddettiler. Sen kabul edilmesi için ne çaba harcadın? Verdikleri önergenin ciddiyetini kendileri kavramamış.

İşte Şamil Tayyar'ın Soma faciasıyla ilgili o açıklamaları...

CHP'Lİ VEKİL 20 GÜN ÖNCE UYARMIŞTI

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 20 gün önce Manisa Soma’daki işgüvenliği risklerine ilişkin bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için soru önergesi vermişti. MHP ve BDP’nin desteklediği soru önergesi, AK Parti'li vekillerin karşıt oyları nedeniyle reddedilmişti. CHP’li Özel facianın ardından “Manisa milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmeye. Bu konuya TBMM, hatta Devlet Denetleme Kurulu el koysun” diye konuştu.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL 20 GÜN ÖNCE MECLİS'TE BÖYLE KONUŞMUŞ, FACİANIN AYAK SESLERİNİ DİLE GETİRMİŞTİ... TIKLAYIN