BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  POLİTİKA

Saldırının arkasındaki güç

Diyarbakırda'ki patlamanın arkasında kimler var? Erdoğan cevapladı.

Abone ol

Bir gazetecinin, ''Bombalama eylemini yapanların İran'dan geldiği yönünde haberler olduğunu'' ifade etmesi üzerine Erdoğan, ''Bu, bölücü terör örgütünün eylem çeşidinden bir tanesidir. Şu andaki bulgular bu yönde'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamayla ilgili olarak,
Erdoğan, Diyarbakır Valiliğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından, basına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

''Eylem çeşidi itibariyle bir defa bu, bölücü terör örgütünün eylem çeşidinden bir tanesidir. Şu andaki bulgular bu yönde. Kaldı ki İran ile bu noktada bizim herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir'' dedi.

''Eylemi yapanların terör örgütüne mensup olup olmadıklarına'' ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, güvenlik güçlerinin eylem çeşidi açısından bu yönde bilgi verdiklerini bildirdi.

''TERÖRLE MÜCADELEDE AZİM VE KARARLILIĞIMIZ DAHA DA ARTMAKTADIR''

Erdoğan, olayın 5 dakika daha geç olması halinde bu sayının daha da artabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Bu çaresiz yavrular ebediyete intikal etmiştir. Temennim odur ki, onlar da şehit saflarında muamele görür. Terör örgütünün elebaşıları kendilerini bir kez daha ele vermekle kalmadılar, kendilerinden başka hiçbir şeyi düşünmediklerini, kendi hayatlarından başka hiçbir hayata değer vermediklerini, sadece kendi şahsi amaçlarının, kirli emellerinin peşinde olduklarını, kanlı düzenlerini sürdürmekten başka hiçbir davaları olmadığını ortaya koymuşlardır. Herkesin bunu böyle bilmesi, hesabını buna göre yapması için bunları söylüyorum: Bu hunhar eylemler bizim terörle mücadelede azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Bunun için 'daha ileri, daha da geliştirilmiş bir demokrasi' diyoruz. Demokrasiyi hep beraber geliştireceğiz. Bu dayanışmamızı hep beraber sürdüreceğiz ve bu demokrasi mücadelesi, inanıyorum ki, çok daha güç bulacaktır, kuvvet bulacaktır.''

''TERÖRLE MÜCADELENİN SADECE ASKERİ BOYUTU YOKTUR''

Erdoğan, bölgede yaptıkları bu çalışmaların boyutunu ifade etmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Zira, dün akşam bir kanalda bir siyasi liderin yaptığı açıklamaları da görünce gerçekten üzüldüm. Bir defa terörle mücadelenin sadece askeri boyutu, emniyet boyutu yoktur. Siyasi boyutu vardır, diplomatik boyutu, ekonomik, sosyolojik, kültürel boyutu vardır. Terörle mücadelede birçok alanda mücadele etmeye mecburuz. Terörle mücadele ulusal değildir. Çünkü lokal bir eylem değildir. Terörün uluslararası boyutu vardır.

Uluslararası bu terör eylemlerine karşı bizler de bu mücadeleyi uluslararası boyutta götürmek durumundayız. Nitekim Diyarbakır olayı bir anda bütün dünyada hemen karşılığını bulmuştur. Eğer bu anlatılmamış olsa, söylenmemiş olsa bunlar farklı bir şekilde değerlendirilebilir. İşte bu bakımdan bu işleri tüm boyutuyla, bu işi tüm boyutlarıyla ele alıcağız. Bundan sonraki süreçte de devlet millet kaynaşmasıyla dayanışma halinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tekrar başımız sağ olsun.''