BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  GÜNCEL

Sakine Cansız hakkında şok iddia!

PKK'nın kurucularından Baki Karer, Sakine Cansız ve iki arkadaşının öldürülmesinin ardından çok çarpıcı bir açıklamada bulundu...

Abone ol

PKK'nın kurucularından Baki Karer, Almanya'dan yayın yapan ve PKK karşıtı Nasname sitesine yazdığı yazıda, Sakine Cansız'ın 'para' için örgüt tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Baki Karer, Paris'te infaz edilen 3 kadın örgüt mensubundan Sakine Cansız'ın PKK içinde çok uzun yıllardır geri planda tutulduğunu belirterek, PKK'lılar tarafından Cansız'ın kafasına tabanca dayandığını, ailesiyle tehdit edildiğini ve sayfalarca itiraf yazdırıldığını da ileri sürdü. Karer, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmelerinin tesadüf olduğunu belirterek, "Esas hedef Cansız'dı, diğerleri görgü tanığı kalmasın diye ortadan kaldırıldı" dedi.

Nasname sitesinde yayımlanan yazısında, Baki karer Türk medyasının Cansız'ı "para kasası", "Oslo görüşmelerinin aracı", "uluslararası ilişkileri yürüten kişi" gibi gösterdiğini ancak bunların asılsız olduğunu söyledi.

TELİKELİ İŞLER YAPIYORDU

Sabah'da yer alan habere göre; Baki Karer, Sakine Cansız'ın "dostlar pazarda görsün" misali pasif görevlere atandığını, ama tehlikeli işlerde öne sürüldüğünü ve sık sık büyük paralar taşıttırıldığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli gözaltında tutulmuştur. Ama tehlikeli işler söz konusu olduğunda ön plana iteklenmiştir. Örneğin büyük miktarda para transferleri gibi... PKK'nin topladığı paraların kaynağı zaten başlı başına tartışma konusu. Tehlikeli görev oluşu, buradan kaynaklanmakta. Meselenin büyük ihtimalle para olduğu düşünülmektedir. Tetiği çekenler PKK'lıdır." Baki Karer yazısında, PKK'nın tarihinin infazlar tarihi olduğunu da söyledi ve "Para nedeniyle işlenen bu tür cinayeler yeni değildir. Aslında bunu Kandil-BDP de bilmekte, ama üzerinden siyasal kazanç elde edebilmek için kullanmaktalar" dedi.

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

Sakine Cansız, 1958 yılında Tunceli'de doğdu. PKK'nın kurucu üyelerinden ve bazı kaynaklara göre Sara kod adıyla örgütün Almanya sorumluluğunu üstlenmiş aktivist.

1978 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi Fis Köyü'nde PKK'yı kuran kurucular arasında yer aldı. PKK'nın Elazığ ve Bingöl çalışmalarını sürdürdü. 12 Eylül Darbesi'nde gözaltına alındı ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu olarak kaldı. 1990'lu yıllarda tahliye olup Lübnan'da Bekaa Vadisi'ne gitti. PKK'nın kadın örgütlenmesinden sorumlu oldu. Murat Karayılan tarafından örgürün Almanya sorumlusu olarak atandı, Fransa ve Almanya'da faaliyetlerde bulundu.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN