BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Sakarya'da patlama meydana geldi şehit sayısı yükseliyor! Yaralılar da var

SAKARYA'da patlama meydana gelen havai fişek fabrikasından çıkartılan patlayıcılar kamyonda taşınırken Taşkısığı bölgesinde infilak etti. Son dakika bilgisine göre, 3 askerimiz şehit olurken 11 kişi de yaralandı...

Abone ol

Son dakika bilgisine göre Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişek ve diğer patlayıcılar, imha edilmesi amacıyla Adapazarı Taşkısığı mevkiinde bulunan taşocağına getirildi. Kamyonla taş ocağındaki alana getirilen patlayıcıların boşaltılmak istendiği sırada patlama meydana geldi. Patlama sesi kentin birçok yerinden duyulurken, dumanlar gökyüzüne yükseldi. Bölgeye, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans yönlendirildi. Patlamada 3 asker şehit olurken, 11 asker ile kamyon şoförü yaralandı. Kamyon şoförünün durumu ağır.

Soylu'dan ilk açıklama

Patlamayı olayını yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  şu açıklamalarda bulundu: "Nereye taşınabileceği konusunda bir iki alternatif ortaya konuldu. Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı geçtiğimiz haftadan itibaren, hem buradan farklı bir noktaya hem buraya taşınmaya başladı. Bu patlamanın başında, jandarmamıza bağlı patlayıcı madde imha timimiz var, başında da bir komutanımız var. Onların sevk ve idaresinde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlatma işlemi gerçekleşti. Son 1 - 1,5 tonluk bir patlayıcı varken bu olay, hepimizi üzen bu olay başımıza geldi.

Üç şehit 11 yaralımız var

"Bunları buraya patlatmak için getirdiler. Yaklaşık işte bunlar genelde, orada da soğutuluyorlar, burada da genelde hem itfaiye olur, genel usüle göre ambulans olur. Buna yönelik usülle birlikte mühimmatlar imha edilirler. Şimdi buraya getirip, tam boşaltma esnasında neden olduğunu yapılacak adli ve idari soruşturmada anlayacağı bir patlama meydana geldi. Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara'dan biri de İstanbul'dan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular. Birisi de alanın güvenliğini sağlamakla görevli olan jandarma personelimiz şehit oldu.Aracın şoförü şu an ağır yaralı, hastanede. Ameliyatta olduğu bilgisini aldık.

Yine Kocaeli'nde hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Yine aynı zamanda kaburgasında hafif bir ağrı olan, patlamadan mütevellit bir ağrı olduğunu bildiğimiz bir personelimiz var. Hastanelerde 11 jandarma personelimiz var ve bir de şoför arkadaşımız var. Üç arkadaşımız dışında diğerlerinde hayati tehlikesi veya bir sıkıntı yok. Hayati tehlikesi olan bir tek kamyon şoförümüz var. Ona da şifalar diliyoruz."

İmha edilmek üzere götürülmüştü...

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, olayda iki askerin şehit olduğunu duyurdu. Başkan Yüce şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin başı sağolsun. Ben, Ankara'da bakan beyle toplantı anındayken bu patlama oldu. Toplantı anında daire başkanımız hemen bilgi verip olay yerine intikal etti. Olaya müdahale edildi, devamlı bana bilgi aktarılıyor. İmha edilmek üzere götürülen mühimmat aracında patlama sonucunda bunlar oluştu."

Taşkısığı Mahallesi muhtarı Muharrem Bektaş

Hendek’te patlamayan mühimmatı, jandarma kontrolünde mahallemizde bulunan boş kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendi, o sırada kaza oldu. Şu anda yaralımız var. Muhtemelen 1 sivil geri kalan asker. Tek bildiğim bu. Kamyon olay yerine geliyor. Durduğu yerde patlıyor. Kamyon şu an gözümün önünde ve paramparça olmuş durumda. Muhtemelen kamyonun içinde olmuş. Bilmiyorum yanlış bilgi vermeyeyim ama şu anda gözümle gördüğüm bu. Şu anda olay yerindeyim kamyonla aramda 5 metre var.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki ‘Büyük Coşkunlar’ havai fişek fabrikasında patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş 126 kişi de yaralanmıştı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Adapazarı'nda taşocağında havai fişeklerin imhası sırasında meydana gelen patlamada Jandarma Astsubay Çavuş Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Monga şehit oldu. Patlamada yaralanan Hendek Belediyesi’nde görevli kamyon sürücüsü 3 çocuk babası Fatih Üretmen (31) tedavi altına alındı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sakarya'da havai fişek patlaması! 3 asker şehit oldu 6 yaralı var
Foto Galeri Sakarya'da havai fişek patlaması! 3 asker şehit oldu 6 yaralı var Galeriye Gözat