BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA

Şahin TSK'yı yeniden konuştu

Meclis Başkanı Şahin Genelkurmay'a çıkışta bulunmuştu. Gözlerin çevrildiği isim konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Abone ol

Askerden tatmin edici açıklama bekleyen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün "Eksikler olursa bunu da söyleyeceğiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceğiz. Bundan hiç kimse alınmasın, darılmasın'' diye konuştu.

Hakkari Şemdinli'deki saldırıda 9 askerin şehit olmasının ardından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Genelkurmay'dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum" demişti.

Şahin'e bugün gazeteciler, ''Genelkurmay'dan detaylı bir açıklama istemiştiniz böyle bir açıklama gelmedi?'' şeklinde soru yöneltti.
TBMM Başkanı, soruya şu yanıtı verdi:

KİMSE ALINMASIN DARILMASIN

''Bugün Genelkurmay Başkanı'mızın basın toplantısı var. Bu bir açıklamadır. TBMM Başkanı olarak milletimizin hissiyatını dile getirmek benim görevimdir. Çünkü TBMM yasama organı olduğu kadar bir denetim organıdır ve kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yürütmenin dışında başka bir organdır. Tabi ki denetim görevimizi de yapacağız. Eksikler olursa bunu da söyleyeceğiz. Milletimizin beklentilerini dile getireceğiz. Bundan hiç kimse alınmasın, darılmasın.''

ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör saldırısından sonra şu değerlendirmeyi yapmıştı:

''Ben de üzüntü duydum. Her şehit haberinden sonra 'Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun vatan sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun' demek adet haline geldi. Bu değerlendirmeler, açıklamalar, vatandaşımızı artık tatmin etmiyor. Bundan birkaç gün önce şehit verdiğimiz bir gencimizin Çorum'daki babasının tespiti beni çok etkilemişti. Şehit babası, 'Biz koskoca bir devletiz, koskoca ordumuz var, birkaç çapulcu üzerinde neden etkili olamıyoruz, bunları susturamıyoruz' demiştir. Genelkurmaydan tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Bu şehit babasının hislerine tercüman olacak, tatmin edecek açıklama bekliyorum. Kamuoyu da bekliyor.''