BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  POLİTİKA

Şahin askeri görmekten mutlu

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, askerin tam kadro TBMM'nin açılışına katılmasından mutlu olduğunu söyledi.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanlarının Genel Kurulu izlemesine ilişkin olarak, ''Kendilerini TBMM'de görmekten mutluluk duyduk'' dedi.

Şahin, TBMM'nin açılışı dolayısıyla Tören Salonunda verdiği resepsiyonda konukları karşıladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'nin 23. Dönem 4. Yasama Yılının açılışı nedeniyle özel gündemle toplanan Genel Kurulu, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile kuvvet komutanlarının locadan izlediklerine ilişkin bir soru üzerine Şahin, ''Kuşkusuz, kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisinde görmekten mutluluk duyduk'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, ''Sanıyorum daha önce belki planlanmış programları nedeniyle katılamamışlardır. Yoksa Genel Kurmay Başkanımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin üst düzey yöneticileri, Meclisimize her zaman büyük saygı duymuşlardır. O bakımdan 'işte falan zaman katılmadı, şimdi katıldı' gibi bir takım yorumlar yapılmasını pek isabetli bulmam. Kendilerinin Mecliste olması başkan olarak beni mutlu etti'' diye konuştu.