BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

Sağanak yağış çiftçiyi vurdu

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde sağanak yağış, 100 dönümlük domates ve salatalık tarlasını sular altında bıraktı. Tarlada çalışan 40 işçinin ...

Abone ol

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde sağanak yağış, 100 dönümlük domates ve salatalık tarlasını sular altında bıraktı. Tarlada çalışan 40 işçinin kaldığı çadırlar da sular altında kalınca devreye Kızılay ekipleri girdi.
Ankara’nın Pursaklar ilçesi Saray Mahallesi’nde dün akşam etkili olan sağanak yağmur ve dolu nedeniyle 100 dönümlük tarla sular altında kaldı. Hızla yükselen su seviyesi nedeniyle tarlada çalışan 40 işçinin kaldığı çadırları da su bastı. İşçilerin imdadına Kızılay ekibi yetişti. Olayın yaşandığı mahalleye gelen Kızılay ekipleri işçilerin kalması için altı çadır kurdu.

BEŞ DAKİKADA ÜRÜNLERİMİZ YOK OLDU
Tarla sahibi Akın Oğuz, dün akşam yağan yağmur ve dolunun bütün mahsulü 5 dakikada götürdüğünü belirterek "Ürünlerimiz ve çadırlarımız yok oldu. Çalışan arkadaşlarımızın emekleri gitti. 75 dönüme salatalık, 25 dönüme domates ekmiştik. 175 ton zararımız var" dedi.
Şanlıurfa’dan gelen 40 işçinin kaldığı çadırların sular altında kaldığını belirten Oğuz, şöyle konuştu: "İşçileri evimize götürdük, komşularımızdan rica ettik. Bugün sabah Kızılay’dan ve Pursaklar Belediyesi’nden arkadaşlar geldi, çadırlar kuruldu. Yardım istiyoruz, zarar büyük, çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz."
Kızılay başta olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü ve Pursaklar Belediyesi ekipleri olayın ardından hasar tespit çalışması başlattı.
(İHA)