BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Şafak Pavey 1 Mayıs'ta Taksim'de canlı kalkan olacak!

CHP milletvekili Şafak Pavey 1 Mayıs ve Taksim yasağı için "Kalkan olmak milletvekilleri olarak görevimiz ve olacağız." diyerek "canlı kalkan" olacakları mesajı verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yaklaşan 1 Mayıs ve Taksim gerilimini Radikal sinden Şirin Payzın'a yorumlayan CHP milletvekili Şafak Pavey iddialı açıklamalarda bulundu.

TAKSİM'DE CANLI KALKAN OLACAK!

1 Mayıs'ta yasağa rağmen Taksim'de olacağını duyuran Pavey, "Herkesle birlikte kalkan olmaya çalışırken bunu başaramazsam herkesle birlikte kurban olacağım." dedi. Pavey, polis barikatı ve yasak kararının hatırlatılması karşısında "Kalkan olmak milletvekilleri olarak görevimiz ve olacağız." diyerek "canlı kalkan" olacakları mesajı verdi.

TAKSİM AĞIR BİR HATIRANIN MABEDİ

1 Mayıs’ta DİSK,CHP, BDP, HDP ve sivil toplum girişimleri Taksim’de olacaklarını açıkladılar ama hükümet Taksim ambargosunda ısrarlı. Ne olacak?

Taksim Meydanı çok ağır bir hatıranın mabedi. Dolayısıyla sivil toplum örgütlerinin, sendikaların Taksim konusunda ısrarcı olmaları, orada kutlama yapmayı istemek hakları. Ayrıca bu hak AİHM tarafından da tanınmış. Ama hükümet ‘lütufla hak’ arasında bir kargaşa üzerinden çatışma yaratmak istiyor. Hukuk sisteminde de ‘suçla günah’ arasında yapıyor aynı şeyi. Bu kavramlar arasındaki kargaşadan çıkan çatışmalardan beslenip güçleniyor. 

(TAKSİM'DE) HERKESLE BİRLİKTE KURBAN OLACAĞIM

Gidecek misiniz?

Tabii ki... Herkesle birlikte kalkan olmaya çalışırken bunu başaramazsam herkesle birlikte kurban olacağım. 

HÜKÜMETİNKİ BİLİNÇLİ BİR TERCİH

Hükümet çok rahatlıkla’’buyrun gelin Taksim’de kutlayın’’ diyebilir ve bunu derse de ne güçsüz olur ne de seçmen gözünde küçülür...

Ama bilinçli bir tercih hükümetinki. ’’Beni beğenmeyenleri de yönetirim’’i göstermek amacı. İstese ortada mesele kalmaz elbet. 2010’da Başbakan ‘’1 Mayıs Taksim’de kutlanacaktır ve bayram olacaktır’’ dedi. Ama bunu bir hak olarak değil, lütuf olarak görüyor. İstediğim zaman açarım istediğim zaman kaparım siyaseti oldukça tutarsız. 

KALKAN OLMAK MİLLETVEKİLLERİNİN GÖREVİ

Bazı yazarlar da ‘’1970’lerden kalma demode solculuk merakı’’ olarak değerlendirdiler.

İnsanların acılarına büyük saygısızlık olur bunu söylemek. Ağır ve acı hatıraları var o meydanın. Bunları anabilmek en temel ve büyük haklarıdır.

Biraz önce kalkan olacağım dediniz. Oysa polis oraya kimseyi sokmayacak gibi görünüyor. Şimdiden barikatlar hazır.

Dileğimiz kimsenin burnu kanamasın. Kalkan olmak milletvekilleri olarak görevimiz ve olacağız.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN