BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.468,22
HABER /  MEDYA

Sabah'tan operasyon için şok Cemaat iddia

Türkiye'yi sallayan büyük operasyon için Sabah ve Cumhuriyet'ten derin iddialar geldi. Sabah 'kaset olmadı dosya verelim' diyerek işin perde arkasını yazdı.

Abone ol

ANKARA'yı ve AK Parti'yi sallayan 'Büyük rüşvet' operasyonu için 'Cemaatin karşı hamlesi' iddiaları manşetlere çıktı.

Sabah Gazetesi operasyonu 'siyaseti itibarsızlaştırma' olarak verdi ve hedefin köşk seçimi öncesi siyaseti dizayn etmek olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet Gazetesi de 'PİMİ ÇEKTİLER' diyerek operasyonun düğmesine Okyanus Ötesinden yani Cemaat tarafından basıldığını iddia etti.

ERDOĞAN'SIZ AK PARTİ OPERASYONU MU?

Sabah Gazetesi 'operasyonun perde arkası' başlığıyla manşetten verdiği haberinde "KASET OLMADI DOSYA VERELİM' manşetini atarak çarpıcı iddialarda bulundu.

Gazetenin operasyonla ilgili yazdığı iddialar şunlar;

"Türkiye, dün sabah yolsuzluk operasyonuyla uyanırken Ankara'da operasyonun arka planıyla ilgili kritik değerlendirmeler yapıldı. Başkent kulislerindeki ilk değerlendirme "bu olayın hukuki boyutundan ziyade siyasi mühendislik tarafı ağır basıyor" şeklinde oldu. Hedefin, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi siyaseti dizayn etme arayışı olduğu belirtildi. sabah-gazetesi-operasyon-manşeti.jpg

Bu girişim "milli iradeyi çarpıtma denemesi" olarak nitelendirildi. Bir süredir Ankara kulislerinde, daha önce CHP ve MHP'ye yapılan kaset operasyonunun bir benzerinin yeniden sahneleneceği iddiası dile getiriliyordu. Ancak dershane tartışmaları sonrasında kaset senaryosu deşifre olunca 2008 yılındaki bir iddiaya dayanan ve son bir yıldır teknik takiple sürdürüldüğü belirtilen mali operasyonun düğmesine basıldığı sonucuna varıldı.

NEDEN TOKİ? MESAJ NE?

Operasyonun, hükümetin en iddialı ve en başarılı olduğu toplu konut alanına kadar uzanması da ayrı bir mesaj olarak görüldü. Operasyonun bu ayağının ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe duraksamaya yol açabileceği, finans sektöründe tereddüt uyandırabileceği ve büyük kentsel dönüşüm projesinin hız kesebileceği değerlendirmesi yapıldı.

BAKAN ÇOCUKLARI ÜZERİNDEN MESAJ

Operasyonun üç bakanın yakınlarını, bürokratları ve belediye başkanını kapsaması ise yerel seçim öncesi siyaseti itibarsızlaştırma hamlesi olarak yorumlandı. Operasyondan Ankara'nın haberdar edilmemesi, farklı konuların bir torba soruşturmaya dönüştürülmesi de siyaseti kuşatma girişimi olarak değerlendirildi.

CUMHURİYET : CEMAAT ŞAH DEDİ

İlginçtir Sabah Gazetesi'nin manşete taşıdığı 'operasyonun perde arkasında Cemaat var' iddiası bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde benzer şekilde görüldü.

"PİMİ ÇEKTİLER" manşetini atan Cumhuriyet, operasyonun düğmesine okyanus ötesinden basıldığını iddia etti. 'CEMAAT ŞAH DEDİ" ara manşeti ile haberi devam ettiren Cumhuriyet Gazetesi hükümetin de operasyonu böyle gördüğünü ancak 'bu hareketin mat' getirmeyeceğini yazdı.

cumhuriyet-operasyon-manşeti.jpg