BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Sabahat Akkiraz da belediyeci oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, İBB'nin yanlış planlaması sonucu İstanbullunun cebinden 36.7 milyon TL'nin çöpe atıldığını iddia etti

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı.

"İstanbul iyi idare ediliyor, kaynaklar en iyi şekilde kullanılıyor sözü İstanbullunun algısına kazılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yanlış planlaması sonucu İstanbullunun cebinden 36.7 milyon TL cöpe atılıyor"

Akkiraz açıklamasında İBB yönetimine şu soruları yöneltti:

"2005 yılında Avcılar'da köprülü kavşak ve tünel projesi olarak hizmete açılan ve tamamı 36.7 milyon TL'ye mal edilen proje kapsamındaki 725 metrelik tünelin 428 metrelik kapalı geçidine duvar çekilerek tünel ulaşıma kapatılıyor ve doldurma işlemi başlatılıyor. Başbakan'ın dev projelerinden birisi olan ve İstanbul'un trafiği rahatlasın diye yapılan bu kavşak ve geçit yapanların beceriksizliği sonucunda heba oluyor. Şimdi İstanbul halkı adına sormak istiyorum; metropol master ulaşım planı yapılırken; bu kadar yüksek bütçeye malolan bir projenin diğer projeler ile entegrasyonu hesaplanmış mıdır?

Hesaplandı ise bu kadar yüksek bütçe nasıl harcandı? Bu proje kimlere ihale edildi? Hangi şirket ya da şirketler bu projeyi gerçekleştirdi?

İstanbul halkının vergileri böyle mi verimli harcanmaktadır? Büyükşehir Belediyesi bu kavşak ve geçit konusunda bir iç soruşturma başlatıp, İstanbullu adına denetim görevini yerine getirecek midir? Kavşak ve geçidin kapatılma ve doldurulması İstanbul halkına kaç paraya mal olacaktır?"