BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.385,36
HABER /  GÜNCEL

Rüya takım Barcelona da yenilir

Ezeli rakibi Real Madrid ile arasındaki puan farkını 4’e yükselten Barcelona, İspanya Kral Kupası’nda Real Betis ile karşılaştı.

Abone ol

Ligde yoluna doludizgin devam eden Barcelona, İspanya Kral Kupası'nda Real Betis ile oynadığı maçtan aldığı 3-1'lik mağlubiyete rağmen adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Ezeli rakibi Real Madrid ile arasındaki puan farkını 4’e yükselten Barcelona, İspanya Kral Kupası’nda Real Betis ile karşılaştı. Barcelona ilk maçtan aldığı 5-0’lık galibiyetle sahaya avantajlı skorla çıktı.

Ev sahibi Real Betis maça fırtına gibi başladı. 2. dakikada kullanılan serbest vuruşta uzak direkte topla buluşan Molina, Barcelona kalecisi Pinto’yu avladı. Bu golden sadece 5 dakika sonra ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Barça orta sahasından iyi sıyrılan Ezequiel, ilerideki Molina’yı gördü. Molina şık bir golle farkı ikiye çıkardı 2-0.

Farkın açılmasının ardından yeni transfer Afellay ve takımın ağır topları Xavi ve Messi oyuna ağırlığını koydu. 38. dakikada sahneye çıkan Messi, farkı bire indirip takımını oyuna ortak etti 2-1.

Ancak Betis uzatma dakikalarında bulduğu golle, taraftarına bir mucizeyi izletme konusunda kararlıydı. 45+1. dakikada Diego Milito’nun uzaklaştırmadığı top Arzu’nun önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu harika bir vuruşla, takımının soyunma odasına 3-1’lik üstünlükle gitmesini sağladı.

Konuk Barcelona ikinci yarıya hızlı girdi. 52. dakikada Messi’yi ceza sahasında düşüren Isidoro, konuk ekibin penaltı kazanmasına neden oldu. Topun başına geçen Messi, yeteneklerine yakışmayacak bir vuruşla, farkı azaltma fırsatını değerlendiremedi.

Barcelona aldığı yenilgiye rağmen adını yarı finale yazdıran üçüncü takım oldu. İspanya Kral Kupası’nda yarı finale çıkacak son takım Atletico Madrid-Real Madrid maçı sonrasında belli olacak.