BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan YPG'yle ilgili skandal açıklama!

ABD'nin Suriye'de PYD'ye verdiği destek sonrası Rusya'dan da benzer bir hareket geldi. Rus Orgeneral Sergey Rudskoy YPG'yle omuz omuza çalıştıklarını itiraf etti.

Abone ol

Rus Orgeneral Sergey Rudskoy’un Rus özel kuvvetlerinin Suriye’nin doğusunda Kürt ve aşiret güçleriyle omuz omuza savaştığını söylemesi dikkat çekti.

Rudaw, Suriye’de “IŞİD'e yönelik operasyonun final aşamasına Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nden kapsam ve askeri imkanlar açısından eşi benzeri görülmemiş sayıda uçak katıldı” gibi açıklamalarda bulunan Rudskoy’un “Rus Askeri Komutanlığı operasyon planını hazırladı. Merkezi karargahta YPG güçleriyle işbirliği içinde operasyonun amacı çerçevesinde çalıştık” sözlerine vurgu yaptı.

KONTROL SAĞLANDI: Sergey Rudskoy, “Fırat Nehri’nin doğu kesiminde 3 Aralık’ta, Rusya’nın hava desteğiyle bölgedeki YPG'nin düzenlediği operasyonda IŞİD teröristleri yenilgiye uğratıldı. Böylelikle Suriye ve Irak sınırında kontrol sağlandı” şeklinde konuştu.

RUSYA'DAN YPG'YE DESTEK: Haberde, Rudskoy’un Rus savaş uçaklarının YPG'ye destek amacıyla her gün 100'den fazla sorti ve yaklaşık 250 atımın yapıldığı ifadelerine de vurgu yapıldı.

ABD'den flaş Rusya ve Beşar Esad açıklaması!

Rusya'dan Kudüs açıklaması! İsrail'in başkenti...