BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,83
ALTIN 2.488,87
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan görüşme talebine şok yanıt

RUSYA, Erdoğan'dan giden görüşme talebine şoke eden bir istekle yanıt verdi. Kremlin, özür dilenmezse görüşmeyi reddettiklerini duyurdu.

Abone ol

RUSYA sonunda baklayı çıkardı. Moskova Erdoğan'ın telefonla aradığını itiraf etti. Putin'in telefonlara çıkmama sebebini 'özür dileme' şartına bağladı.

Gelen son dakika açıklamada "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi reddediyoruz" denildi.

Kremlin yönetimi Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Putin ile görüşme isteğine ise henüz olumlu yanıt vermedi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin düşürülen Su-24 tipi savaş uçağı nedeniyle Putin'in özür beklediği vurgulandı.

ERDOĞAN İKİ GÜNDÜR GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Erdoğan son iki gündür Putin’le telefon görüşmesi yapmak istiyor, bu talepler Başkan Putin’e iletildi” diyen Uşakov, Putin’in Türkiye’nin uçak konusunda özür dilemeye niyeti olmaması nedeniyle görüşme talebini kabul etmediğini açıkladı.

PARİS'TE ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ OLACAK MI?

Uşakov, Erdoğan’ın, Putin'le Paris'te görüşmek için yaptığı talebe de Kremlin tarafından henüz olumlu yanıt verilmediğini açıkladı.

ERDOĞAN : PUTİN'DEN RANDEVU TALEP ETTİM AMA...

Erdoğan bugün 30 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2015 Dünya İklim Zirvesi kapsamında Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirmek istediğini söylemişti.

Erdoğan bu konuda şunları söylemişti;

"Kendilerinden (Rusya Devlet Başkanı Putin) olayın olduğu gün randevu talebinde bulundum, telefonla görüşelim istedim. O günden bugüne dönmediler. Şimdi Paris'te İklim Değişikliği Zirvesi var. Zannediyorum kendileri de oraya gelecek, orada da bunları oturup konuşabiliriz, değerlendirebiliriz."