BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'da okula silahlı saldırı! 13 kişi hayatını kaybetti

RUSYA'ya bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'daki bir okula düzenlenen silahlı saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye 20 civarında ambulans sevk edildi.

Abone ol

Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği belirsiz iki kişi, Fayzi caddesindeki 175 numaralı okulda silahlı saldırı düzenledi. Saldırganları gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı. Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. 

Saldırganlardan biri öldürüldü
Yetkililer, saldırganlardan birisinin 17 yaşında olduğunu ve güvenlik güçlerince yakalandığını bildirdi. Rus haber ajansı TASS ise diğer saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

13 kişi hayatını kaybetti
İlk belirlemelere göre silahlı saldırıda 1 öğretmen ile 12 öğrenci hayatını kaybetti. Saldırıda en az 10 kişi de yaralandı. Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor.

Dikkat çeken paylaşım
Saldırganlardan İlnaz Galyaviev, saldırıdan yaklaşık bir saat önce sosyal medya platformu Telegram'dan yaptığı paylaşımda," Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. Saldırganların arkadaşlarının ifadelerine başvuran polisin edindiği bilgilerde, saldırgan Galyaviev'in sürekli olarak, ABD ‘deki 11 Eylül 2001 terör saldırısı tarihinde doğmasıyla övündüğü belirtildi. Arkadaşları saldırgan İlnaz Galyaviev'in saldıryı işleyebileceklerine ihtimal vermediklerini ifade etti. Öte yandan, Kazan’da tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Putin'den talimat
Konu ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazan’daki okulda hayatını kaybeden ve yaralanan çocukların  ailelerine yardım edilmesi talimatı verdi. Bununla birlikte bireysel silahlanma yasasının acilen kontrol edilmesini, yasanın daha da zorlaştırılmasını istedi.