BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Obama füze kalkanı konusunda yalan söylemiş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Barack Obama'nın 2009'da söylediği 'İran nükleer tehdidi ortadan kalkarsa, Avrupa'da füze kalkanına ihtiyaç kalmaz' sözlerini anımsatarak "Görünen o ki Obama yalan söylüyormuş" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Melezya'da ABD'li mevkidaşı Kerry ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'İran nükleer tehdidi ortadan kalkarsa, Avrupa'da füze kalkanına ihtiyaç kalmaz' sözlerini anımsatarak "Görünen o ki Obama yalan söylüyormuş" dedi.

Malezya'da düzenlenen Güney Doğu Asya Ülkeleri Birliği ASEAN zirvesine katılan ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşen Lavrov, ikili temasların ardından yaptığı açıklamada Beyaz Saray'ı füze kalkanı konusunda dürüst davranmamakla suçladı.

Lavrov'un atıfta bulunduğu açıklama, 2009 yılında ABD Başkanı Obama'dan gelmişti.

Moskova'nın Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik duruşunu da değerlendiren Lavrov, IŞİD'le mücadele konusunda ABD ile uzlaşma içerisinde olmadıklarını da vurguladı.

Rusya uzun süredir IŞİD'e karşı mücadelede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la koordinasyon sağlanması gerektiğini vurguluyor.

ABD ise IŞİD'in yanı sıra Suriye ordusuyla da çatışmalara giren ve 'ılımlı muhalifler' olarak tanımladığı grupları hava operasyonlarıyla destekleyerek örgüte karşı mücadele etme stratejisini izliyor.