BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

Rus piyanist Yevgeniy Grinko: Zeki Müren dinliyorum!

‘Tiny Mouse Tales' albümü temmuz ayında çıkan ünlü Rus piyanist, besteci Yevgeniy Grinko, 8 Aralık'taki İstanbul konseri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Grinko, yeni albümünde ‘peri masalı' atmosferi yaratmaya çalıştığını belirterek, Zeki Müren'i bildiğini ve Mehter Takımı'yla çalmak istediğini söyledi.

Abone ol

‘Valse' isimli parçasıyla bilinen ünlü Rus piyanist Yevgeniy Grinko, temmuz ayında çıkan ‘Tiny Mouse Tales' albümü sonrasında Türkiye turnesi yapacak. İlk konserini 8 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Konser Salonu'nda (CRR) verecek sanatçı, İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Antalya, Samsun ve Trabzon'da dinleyici ile buluşacak.

Türkiye'de yoğun ilgi gören ve konser biletleri hızla tükenen Grinko, CRR konseri öncesinde Sputnik'e konuştu ve hakkında bilinmeyenleri anlattı.Yeni albümünden bahseden Grinko, Türk dinleyiciler için Mart 2019'daki piyasaya sürülecek ve hiç bilinmeyen bestelerini de çalacağını söyledi.Grinko "Bu albümde geçen yüzyılda vinil plaklarla dinlenen peri masallarındaki atmosferi yaratmaya çalıştım. Türkiye'deki konserlerde Mart 2019'da piyasaya sürülecek yepyeni besteleri de çalacağız" dedi.

TÜRKLERİN ÇOK İYİ BİR MÜZİK ZEVKİ VAR: Türkiye'de neden bu kadar sevildiği, müziğinde insanların kalbine dokunan şeyin ne olduğu sorusunu yanıtlayan Grinko "Aklıma gelen tek bir cevap var. Bence biz müziği içimizde hissedebiliyoruz. Ya da Türklerin çok iyi bir müzik zevki var, duyguları derinden hissediyorlar" ifadelerini kullandı.

ZEKİ MÜREN DİNLİYORUM: Modern Türk müzisyenlerin ve grupların bazı şarkılarını sevdiğini belirten Grinko, ‘Türk sanat müziğinin Zeki Müren, Müzeyyen Senar gibi ustalarını dinliyor musunuz?' sorusuna "Elbette. Zeki Müren'i biliyorum" yanıtını verdi. Grinko, dinlediği gruplar ve müzisyenlerin ismini vermedi.