BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.489,72
HABER /  GÜNCEL

Rus büyükelçiye suikast haberi Putin'e ağır geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikaste kurban gittiği haberinin Vladimir Putin'e ağır geldiğini söyledi.

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünün yankıları sürüyor.

Rusya'dan suikaste ilişkin en son açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi.

"Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için duygusal bakımdan çok ağır bir haber oldu" diyen Peskov, Putin yaşananları 'terör olayı olarak' nitelendirdiğini söyledi. 

KARLOV'A KAHRAMAN ÜNVANI

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin tarafından imzalanan kararnamede "Türkiye Cumhuriyeti'nde Rusya Federasyonu'nun olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi olarak yürüttüğü görevde gösterdiği direnç ve cesaret, Rusya Federasyonu'nun dış politikasının hayata geçirilmesine verdiği büyük katkı dolayısıyla Andrey Gennadiyeviç Karlov'a Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verildi" ifadesi kullanıldı.

"HENÜZ ERKEN"

Kremlin Sözcüsü Peskov ayrıca, suikasta ilişkin soruşturma tamamlanana kadar bu eylemin arkasında kimin olduğunu söylemek için erken olduğunu sözlerine ekledi.

Peskov, "Moskova, ortak soruşturma grubunun elde edeceği sonuçların beklenmesi gerektiğini düşünüyor. Bildiğiniz gibi soruşturma grubu dün çalışmalara başladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dediği gibi, soruşturma tamamlanıncaya kadar suikastın arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" dedi.