Rum lider Papadopulos'tan Talat'a görüşme önerisi geldi. Ancak...
Abone olKıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a mektup göndererek, görüşme davetinde bulundu.
Papadopulos'un daveti, bugünkü Kıbrıs Rum basınında yer aldı ve Rum basını, Talat ve Papadopulos'un, 10 gün içinde görüşeceğini yazdı.
Papadopulos'un mektubunu, kısa süre önce BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'le ilettiği belirtildi.
"ÖNERİ DOĞRU, ANCAK..."
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili öneri yapıldığını doğruladı, ancak önerinin, daha mürekkebi kurumadan Kıbrıs Rum basınında yer aldığına dikkat çekti.
Sözcü, önerinin basında yayımlanmasının, Rum tarafının, konuyu ne kadar ciddiyetsiz bir şekilde ve iç politikasına dönük olarak ele aldığının göstergesi olduğunu söyledi.