BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  MEDYA

RTÜK'ten Selçuk Tepeli'nin 'düdüklenme' sözleri sonrası FOX TV'ye para cezası

RTÜK, Selçuk Tepeli’nin ana haber bülteninde yüksek otoyol ve köprü ücretlerinden bahsederken “Yani geçen varsa bilir. Orda ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun” cümlesinde geçen “düdüklenmek” ifadesi nedeniyle FOX TV’ye para cezası verdi.

Abone ol

FOX TV'de Fatih Portakal'ın koltuğuna oturan Selçuk Tepeli bu kez de köprü haberini sunarken yaptığı gafla gündeme gelmişti.

Tepeli, yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollarla ilgili haberi sunmadan önce köprü ve otoyol geçiş ücretleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken sarf ettiği sözler izleyicileri şaşırtmıştı.

RTÜK para cezası verdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV'nin yeni Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli’ye otoyol ve köprü ücretlerinden bahsederken kullandığı “Yani geçen varsa bilir. Orda ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun” sözleri nedeniyle para cezası verdi.

İşte RTÜK'ün gerekçesi
RTÜK’ün gerekçesinde, Kanun’da yer alan “Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” ilkesini ihlal etmesi nedeniyle FOX’a idari para cezası uygulandığını belirtti.

Tepeli ne demişti?

İşte Tepeli'nin o seviyesiz yorumu; "Üstünden geçsek de geçmesek de para ödediğimiz, geçerken de ne kadar ödediğimizi kestiremediğimiz çünkü bunun önüne arkasına bir takım otoyollar konuluyor. Geçen varsa bilir yani orada ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun. Dolayısıyla öyle rahatsız edici bir şey ki.." ifadelerini kullandı.