BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  GÜNCEL

Rizeli işletmeci yaptı yapacağını

Rizeli genç işletmeci hizmet verdiği binanın 11. katında bulunan kafeteryasının terasına vinç yardımı ile 68 model minibüs taşıdı.

Abone ol

Rize’de 11 katlı bir iş merkezinin terasında bulunan minibüs Rizeliler'i bile şaşkına çeviriyor. 11. kattaki terasta bulunan minibüsün hikayesi ise bir hayli ilginç.

Genç işletmeci Özay Topuk, 11 katlı binanın teras katında bulunan işletmesinde yeni bir bar oluşturmak ister. Ancak binanın fiziki koşulları buna müsaade etmez. Topuk ise antika bir minibüsü bara çevirmeye karar verir. Trabzon’da bir hurdacıda 68 model Volkswagen marka minibüs bulan Topuk, 5-6 ay süren arayışlar sonucunda Türkiye’nin bir çok ilçesinden topladığı orijinal parçalar ile minibüsü orjinaline yakın bir görüntüye kavuşturdu. Bir gece vakti ise vinç yardımı ile minibüsü 11. kata çıkartmayı başardı.

İşletme müşterileri 11. katta minibüs görmenin kendilerini şaşkına çevirdiğini belirtirken kimi müşteriler ise şaşırmadıklarını karşılaştıkları manzaranın ancak Rize’de olabileceğini ve bir Rizeli'nin buna cesaret edebileceğini söylediler.

İlginç projenin mimarı genç girişimci Özay Topuk ise yaptığı açıklamada, “Mevcut barı büyütmek istiyorduk. Yapısal bir değişikliğin hoş olmayacağına karar verdik. Severim böyle işleri. Sonra bu tip aracı toparlamaya karar verdim. Parçalarını bulmak zor olsa da zevkli bir iş oldu. Tamamlayınca ilk önce parçalayıp çıkartmayı düşündüm. Olmadı. Sonra bunu buraya taşıyacak bir vinç aradık. Bu vinci de Rize’de bulduk. Bir gece gizli bir şekilde bunu buraya çıkarttık. Ertesi gün herkese sürpriz oldu. Hoş da oldu. Müşterilerimiz ilk önce bunu maket sanıyor. Ancak yaklaştıklarında gerçek olduğunu fark edip şaşırıyorlar” dedi.

kafeterya-rize.jpg