BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
GÜNCEL

Rize'den Trabzon'a yüzen boğa kesilmeyecek: 'Gemi gibi yüzüyordu'

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Rize'den kaçan ve 3 gün sonra 23 kilometre uzaklıktaki Sürmene'de yakalanan boğanın sahibi, 'Bu olanlardan sonra hayvanın kesmeye belki de kimsenin gönlü razı gelmez' açıklamasını yaptı.

Rize'nin İyidere İlçesi Hazar Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarına ortak sahiplerince getirilen boğa, bayramın ilk günü bağlı olduğu ipten kurtulup kaçtı. Sahiplerinin peşine düştüğü boğa, pazardaki duvarı da aşıp dereye düştü ve koşarak bölgeden uzaklaştı.

Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü bazı vatandaşlar, boğayı kaybolduğu yere 23 kilometre uzaklıktaki Trabzon'un Sürmene ilçesinde, kıyıda ıslak halde fark etti. Vatandaşların yanına yaklaşmaya çalıştığı kurbanlık boğa, ürküp sahile doğru yöneldi, denize daldı. Yüzerek kıyıdan uzaklaşan boğa, denizde balıkçı teknesinin yakınlarına kadar ulaştı. Teknedekiler gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşayıp, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verdi, yardım talep etti. Çağrı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, çevredeki balıkçıların de yardımıyla boğayı, yaklaşık yarım saatlik uğraşlar sonucu sudan çıkardı.

Kıyıya çekilen ve suda uzun süre kaldığı için bitkin düştüğü gözlenen boğa, veteriner kontrolünün ardından vinç yardımıyla yola çekilip, sahibine teslim edildi. Boğanın 3 gün boyunca denizde kaldığı belirtildi.

Sitene Ekle
Etiketler