BIST 9.537
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesiyle ilgili 27 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Rize Emniyet müdürü iken şehit edilen Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesiyle ilgili 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların FETÖ PDY terör örgütü ile ilişkili oldukları belirtildi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 11 Aralık 2018’de görev yeri değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı iddiasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden ve Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı ağır, koruma polisi Yiğitcan Köksal’ı da hafif yaralayan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun FETÖ bağlantısı tespit edildi.

Gözaltı kararında kimler var?

Sarıcaoğlu’nun el konulan cep telefonu ile mail ve sosyal medya hesaplarında yapılan incelemelerde, bulunduğu hücre yapılanması içerisindeki diğer örgüt üyelerinin de kimlik bilgileri belirlendi. Yapılanma içerisinde polis, doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı 27 kişinin bulunduğu ortaya çıktı. 

Söz konusu gelişme üzerine, Başsavcılık, 9'u aktif polis memuru 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için İstanbul, Adana, Bursa, Rize, Samsun, Trabzon ve Nevşehir'de operasyon başlattı. Haklarında yakalama kararı olan iki şüphelinin ise daha önce yurtdışına kaçtığı belirtildi. Çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Dijital verilerde FETÖ bağlantısı tespit edildi

Tayin isteğini reddeden Altuğ Verdi’yi şehit eden, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı yaralayan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun dijital verilerinde bazı FETÖ üyeleri ile bağlantısının tespit edildi. FETÖ yapılanması deşifre edilen Sarıcaoğlu’nun, örgüt yapılanmasının “Daha önce örgütün sohbetlerine katılmış ancak sonra irtibatını kesmiş” kategorisinde yer aldığı öne sürüldü.

Karlov'un katiliyle aynı kategoride

FETÖ üyelerinin “İşkenceci polis müdürü” olarak göstermeye çalıştıkları Altuğ Verdi’nin öldürülmesinin, Sarıcoğlu’nun bireysel kararı mı yoksa örgüt talimatıyla mı gerçekleştirildiği araştırılıyor. Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren zanlı Mert Mevlüt Altıntaş'ın da FETÖ fişleme listesinde Sarıcaoğu’yla aynı kategoride yer aldığı ortaya çıkmıştı. İki cinayet arasında şüphelilerin durumunun benzerlik oluşturmasının örgüt talimatı ihtimalini ortaya çıkardığı belirtildi.

Erdoğan'ın evini korumuştu

Rize Emniyet Müdürü olarak atanmadan önce, Üsküdar Emniyet Müdürü olan Altuğ Verdi 15 Temmuz darbe girişiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı'daki evi çevresinde güvenlik önlemleri almıştı. FETÖ üyelerinin “işkenceci polis” olarak lanse edilmeye çalıştığı Verdi, 2017’de Rize Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.