BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da halk gaz maskesi istiyor!

Suriye ile olası savaşa yönelik açıklamalar, Reyhanlı halkını tedirgin ediyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye ile olası savaşa yönelik açıklamalar, Reyhanlı halkını tedirgin ediyor. Halk, Esad’ın muhtemel savaş durumunda öncelikli olarak Reyhanlı’yı hedef almasından endişe ediyor ve gaz maskesi istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Reyhanlı merkezinde bulunan hudut taburuna yerden havaya atılan Stinger füzeleri yerleştirirken, Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü de şehrin giriş ve çıkışlarında asayiş kontrolleri yapıyor. 

HALK ABD MÜDAHALESİNİ ENDİŞE İÇİNDE BEKLİYOR

Patlamalar sonrasında tedirgin günler yaşamakta olan Reyhanlı halkı ise, Suriye’ye ABD’nin yapmayı planladığı müdahaleyi endişe içerisinde bekliyor. Kıbrıs ve Kore Gazileri Dernek Başkanı Kıbrıs gazisi Ziya Güleroğlu, Reyhanlı halkı olarak Esad’ın kimyasal saldırısından endişe ettiklerini belirterek, oluşturulan sığınaklardan halkın haberinin olmadığını ve gaz maskesi istediklerini söyledi.

Güleroğlu şöyle konuştu:

“Halen halkımız patlamaların acısıyla yaşamaktadır. Suriye’de kimyasal saldırıda ölen çocukları gördükçe korkuyoruz ve Reyhanlı halkının bu konuda hiçbir tedbiri yoktur. Suriye; İsrail, Ürdün ve Türkiye’yi vuracağını söylüyor. Böyle bir saldırıya karşı devletimizin ne gibi hazırlıklar yaptığını bilmiyoruz. Reyhanlı halkına psikolojik destek verilmesi gaz maskesi dağıtılması, oluşturulduğu iddia edilen sığınakların nerede olduğunun söylenmesi gerekiyor. Reyhanlı halkı korkarak yaşıyor ve savaşa karşı hiçbir tedbiri yoktur. Huzursuz Reyhanlı ikinci bir patlamayı ya da benzer bir olayı kaldıramaz.”