BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70

RENAULT KADJAR Test Sürüşü

Kadjar, ilk merakı tasarımla uyandırıyor. Heybetli görüntüsüne tavan rayları büyük bir dinamizm katıyor. Bu haliyle sahip olduğu enerjiyi günlük yaşama da yansıtıyor.

“Hayat beklemez seyirci kalma! Yaşamaya başla” diyerek girdi hayatımıza Kadjar. Sahip olduğu özelliklerle, hareket halinde olmayı seven, macera düşkünü kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı açıkçası. Bu sözlerle şehirde olduğu kadar şehirden çıktığında da iddialı olduğunu belirtiyor. Ancak sürekli değişen hava ve zemin şartlarından dolayı şehirde otomobil kullanmanın da başlı başına bir macera olduğunu düşünürsek, sörf yapmıyor olsak da bu tür otomobiller sürücü olan herkesin ilgisini çekebiliyor.

Kadjar, ilk merakı tasarımla uyandırıyor. Heybetli görüntüsüne tavan rayları büyük bir dinamizm katıyor. Bu haliyle sahip olduğu enerjiyi günlük yaşama da yansıtıyor. Yani işe gidiyor bile olsanız Kadjara doğru yürürken sanki hafta sonu için kaçıyor gibi hissedebilirsiniz.

İç kısma geldiğimizde öncelikle dikkat çeken tüm tavanın cam olmasının verdiği aydınlık ve ferahlık. Yüksek konsol ve krom detaylar bu ferah ortamı birazda zarifleşiyor. Malzeme kalitesi için övgüler sunmayacağım ancak sınıfına göre göze batmayan kaliteye çok kullanışlı ve ergonomik bir tasarım eşlik ediyor. Elinizin altındaki eşyaları isteseniz de dağıtamıyorsunuz çünkü bu anlamda çok ergonomik bir tasarıma sahip. Koltukların rahatlığını özellikle belirtmek istiyorum uzun süre direksiyonda kaldığımda dahi hiç rahatsızlık hissetmedim, kısa boylu olmama rağmen yan destekler ve vücudu saran yapısı kendimi çok rahat hissetmemi sağladı. Kapı içleri, torpido, bardaklıklar derin bir kolçak toplamda 30 litrelik bir alan sunuyor küçük eşyalar için.  Büyük dokunmatik ekranda R-Link 2 multimedya sistemini kullanabiliyorsunuz. Kişiselleştirebildiğiniz sayfalarla favori uygulamalarınıza daha kolay erişim sağlama şansınız var. Hızlı tepkileri ve kulanım kolaylığı ile en sevdiğim sistemlerden biri R-Link. Kadjarın iyi olduğu konulardan biri de yükleme alanı ve şekli. Bagajdaki bir kolla easy break sisteminin kilidini açarak arka koltukları 1/3-2/3 oranında hızlıca açılır. Ayrıca ön yolcu koltuğunuda yatırarak torpidoya kadar uzanan düz bir zemin oluşturabilirsiniz. Toplamda 2.5 metrelik bir uzunluğunda yükleme alanınız oluyor. Bölmeli bagajda düz zemin alternatifi yanında alçak zeminli yükleme alanı tercih edildiğinde 527 litrelik çok büyük bir bagaj hacmine sahip oluyorsunuz. Yine de bu alanın yetmeyeceği kadar alana ihtiyacınız varsa kullanılmadığında tampon altında görünmeyen çeki demirini çıkararak römork bağlayabilirsiniz.

Otomobilde güvenli seyahat için birçok detay düşünülmüş bunlardan bazıları eller serbest park sistemi, 360 park destek sistemi, hız sınırlayıcı ve sabitleyici, full led gündüz farlar, otomatik uzun kısa farlar, viraj aydınlatmalı ön sis farları, acil fren destek sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi.

Kadjar, 1.2, 1.5, 1.6 litrelik dizel ve benzinli motorlara eşlik eden manuel ve otomatik şanzımanlarla alınabiliyor. Ayrıca 4x4 alternatifi bulunuyor. Benim test otomobilim 1.5 litrelik dizel motora ve 6 ileri otomatik şanzımana sahip. 4x2 çekiş sistemli otomobilim 110 beygir güç üreten motorla ortalama 6.3 litrelik yakıt tüketim değerine sahip.

Şimdi özellikle yalıtım konusunda otomobilin zayıf olduğunu söylemem gerek ancak tekrar yazmam gerekirse saatlerce o koltukta oturup hiç rahatsız olmadan uzun yola çıkabilirim konfor anlamında çok başarılı. 4x2 versiyonla hafif arazide zorluk çekmedim ama yağmur ve çamur varken kullanmayı isterdim. Belki kış döneminde tekrar zorlu bir test sürüşü yapabilirim. Ama şimdilik şehir içinde ve hafif arazide otomobilin yeterli düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Hatta sadece heybetli tasarımı ve ferah iç alanı bile otomobille geçirdiğiniz zamanlardan keyif almanızı sağlıyor. Kadjarın fiyatı ise 99.300 TL’den başlayarak donanıma göre 144.250 TL ye kadar çıkıyor.