BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  GÜNCEL

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov son dakika tutuklandı

Reina saldırısında 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov gelen son dakika haberine göre tutuklandı.

Abone ol

İSTANBUL Ortaköy'de yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden ve Esenyurt'ta bir evde yakalanan saldırgan Abdulkadir Masharipov gelen son dakika haberine göre tutuklandı.

Ortaköy'deki terör saldırısının faili Abdulgadir Masharipov'un, tutuklanması talebiyle sevk edildiği hakimlikteki sorgusu tamamlandı.

Esenyurt'ta saklandığı evde 16 Ocak'ta yakalanan Masharipov'un, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandı.

Hakimlik, Masharipov'un, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "nitelikli şekilde birden fazla kişiyi öldürme", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Masharipov, savcılıkça ifadesi alındıktan sonra "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "nitelikli şekilde birden fazla kişiyi öldürme", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Abdulgadir Masharipov'un nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusu sonrası tutuklandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin 25'i yabancı uyruklu, 11'i Türkiye vatandaşı ve biri de hem Belçika hem Türkiye vatandaşıydı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmesi üzerine adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Yılbaşı gecesi Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırının zanlısı Abdulkadir Masharipov emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

CEZAEVİNE SEVK EDİLDİ

Masharipov tutuklanmasının ardından cezaevine götürüldü. Reina katliamcısının cezaevine sevki sırasında önlemler ve zırhlı araç konvoyu kameralara yansıdı. Masharipov, Silivri Cezaevi'ne sevk edildi.