BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Reggio Calabria yönetimi mafya bağlantısı nedeniyle feshedildi

İtalya'da ilk defa bir yerel yönetim konseyinin tamamı, 'mafya bağlantıları' nedeniyle feshedildi. Polis, Reggio Calabria başta olmak üzere birçok kentte, 'Ndrangheta suç şebekesine yönelik baskın ve tutuklamalara başladı.

Abone ol

İtalya hükümetinin kent konseyini mafya bağlantıları nedeniyle feshettiği Reggio Calabria'da polis baskın ve tutuklamalara başladı.

Operasyonun odağında, 'Ndrangheta suç şebekesinin çöp toplama işine yolsuzluk karıştırdığı iddiaları var.

Çeşitli bölgelerde 30 milyon euro değerinde mala el konulduğu belirtiliyor.

Bir vilayet yönetiminin tamamının böyle bir suçlamayla görevden alınması ilk örneği oluşturuyor.

İtalya İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri, ülkenin güneyindeki kent konseyinin 30 üyesinin de görevden alındığını ve 18 ay sonraki seçimlere kadar kenti 3 kişilik bir komisyonun yöneteceğini açıkladı.

Kuzeyde de operasyon

Reggio Calabria'da tutuklananlar arasında, 'Ndrangheta suç şebekesinin bir kolu olan Fontana grubunun lideri olduğu sanılan kişi de bulunuyor.

Bu şahıs aynı zamanda, kentte çöp toplama işini yürüten şirketin müdürü.

Polisin Reggio Calabria'nın yanı sıra, başkent Roma ve kuzeydeki Toskana bölgesinde de bazı mal ve mülklere el koyduğu belirtiliyor.

Diğer yandan, kuzeydeki Milano'da yerel hükümette görevli konut işleri sorumlusu Domenico Zambetti, yolsuzluk, mafyayla işbirliği ve oy satın alma suçlamalarıyla tutuklandı.

Zambetti, 'Ndrangheta örgütüne 4 bin oy karşılığında 200 bin euro vermekle suçlanıyor.

Sicilya Mayfası'nı geride bırakan 'Ndrangheta örgütünün faaliyetlerini ülkenin kuzeyine ve hatta Avrupa'ya taşıması, kaygı yaratıyor.

BBC'nin Roma muhabiri Alan Johnston, sıkı ve gelişmiş bir yapılanmaya sahip örgütün tüm Avrupa'daki suç örgütleri ve Kolombiya'daki uyuşturucu kartelleriyle bağlantısı olduğunu belirtiyor.

Doğum yeri Reggio Calabria olan örgütün uyuşturucu, haraç ve kara para aklama yoluyla büyük bir mali güç oluşturduğu sanılıyor.