BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tankın topun üzerine çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat döneminin TSK'sına gösterdiği tepkilerin belki de en çarpıcı olanıydı.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Erdoğan'ın Rekabet Kurumu'nun 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşma yine gündeme oturdu. Kesintisiz eğitim modelinin esas suçlusunu açıkça ilan etti. Bakın Erdoğan dün ne diyordu:

"Zorbalıkla gelen bir düzenlemeyi, biz demokrasiyle ortadan kaldırıyoruz. Topla, tankla gelen, Sincan'da yürüyen tanklarla gelen bir uygulamayı, biz millet iradesiyle, Meclisle düzeltiyoruz."

Askeri vesayete en net çıkışı işittik Erdoğan'ın ağzından. Dolaylı ya da üstü kapalı cümlelerle değil, doğrudan dönemin TSK'sını hedef aldı. "Milli irade" söyleminin en keskin, en yalın halini dile getirdi. Aynı zamanda "Dikleşmeden dik duruyoruz" mesajını da aşabilecek meydan okumayı da içinde barındırıyor. 

Erdoğan gemileri yakmış komutan gibi hedefe kilitlenmiş halde. Kararlılığını mesajlara yansıtıyor, dozu her geçen gün yükseltiyor. CHP'nin direnişine aynı sertlikte karşılık veriyor. Grup toplantısında yaptığı sert konuşmanın devamı niteliğinde.

"Partililerin gazını almak için konuşuyor" görüşünü havada bırakıyor. Aksine seçmeni ve kamuoyunu "liderliğini" kullanarak motive ediyor. Ralli yarışlarında vites yükselten araç sürücüsü gibi adeta.

CHP'NİN MODELİ

Kesintisiz eğitime destek verdiği için Erdoğan'ın eleştirdiği CHP ne önerdi? 1+8+4 modeli tam da Erdoğan'ın karşı çıktığı modelin geliştirilmiş hali. Tartışmalar dönüp dolaşıp din eğitimine geliyor. CHP müfretadın farklılaştırılmasına karşı. Daha basit anlatımıyla seçmeli dersler istenmiyor. O derslerin neler olduğu malum.

Raporda "Oysa bu modelle öğrenciler, kişisel, sosyal ve bilişsel gelişimleri için temel eğitim kademesinde almaları gereken derslerden yoksun olarak yetiştirilecektir" ifadeleriyle seçmeli derse karşı çıkılıyor. Oysa AK Parti ise temel eğitimin eksiksiz olacağını, öğrencinin ilgi alanına göre seçmeli dersin konulacağını söylüyor.

Her platformda her zeminde eğitim sistemini hararetle anlatıyor. Görünen o ki yeni eğitim modeli Ankara'nın soğuk havasını fazlasıyla ısıtacak.