BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  GÜNCEL

Rasulayn'da ABD zırhlı aracı ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri başlattığı Barış Pınarı Hareakatı'nda ilerlemeler devam ediyor. Bu sabah itibariyle M4 karayolundaki stratejik bölgeyi ele geçiren Suriye Milli Ordusu Rasulayn şehir merkezine ulaştı. Bu bölgede ABD'nin sözde terörle mücadele için YPG/ PKK'ya verdiği zırhlı araç ele geçirildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nda Rasulayn kent merkezine ulaşıldı.

Meskun mahal operasyonlarının başladığı Rasulayn'da terör örgütüne ait ABD zırhlı aracı ele geçirildi. 

AA muhabiri Levent Kemal zırhlı aracın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

2. zırhlı ele geçirildi

Kemal, kısa bir süre sonra ele geçirilen bir diğer zırhlı aracın videosunu şu sözlerle paylaştı;

Binali Yıldırım YPG'ye verilen silahları sıralamıştı

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Yalova Üniversitesi’nin 2019-2020 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, YPG'ye verilen silahları şöyle sıralamıştı;

3 yıl içerisinde bu terör örgütüne verilen silah ve mühimmatlardan birkaçı: 37 bin kalaşnikof tüfek, 7 bin 500 makineli tüfek, 4 bin ağır makineli tüfek, 3 bin 400 RPG7’lik roket atar, 315 havan topu, bin adet ABD ve Rus yapımı AT4 tanksavar silahı, 195 keskin nişancı tüfeği, 450 PV7 tipi gece görüş dürbünü, 150 adet kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbün ve liste uzayıp gidiyor. Bunlar ne yapacak bunları? Ne yaptıklarını görüyoruz. Her etkisiz hale getirdiğimiz terörist grubun geride bıraktığı silahlar işte bu silahlar”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Resulayn bölgesi kontrol altına alındı! İşte kritik bölgeden fotoğraflar
Foto Galeri Resulayn bölgesi kontrol altına alındı! İşte kritik bölgeden fotoğraflar Galeriye Gözat