BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

Avokado'nun faydaları saymakla bitmiyor. Avokado'nun kilo kontrolü, depresyon riskini azaltmanın yanında en önemli faydalarından biri de kemortapi etkilerini azaltması. Haftada 3 günü tüketeceğiniz avokado ile bağırsak florasını, akciğer zarını ve cildi yeniliyor. Peki avokado nasıl yenir ?

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

Uzmanlar tok tutucu aynı zamanda sindirimi düzenleyici özelliği ile avokadoyu ramazanda sıklıkla öneriyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları, zararlı mikroorganizmalar, stres, negatif duygular ve çevresel kirlilik vücudun asit alkali dengesini bozarak hastalıklara davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor. Tüm bunlara rağmen bazı besinler alkali dengesinin korunmasına ve vücudun sağlıklı kalmasına katkıda bulunurken, özellikle avokado besleyici değeri ve lezzetli tarifleri ile öne çıkıyor. .Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, avokadonun faydaları hakkında bilgi verdi.

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

KANSERLE SAVAŞTA ÖNCÜDÜR: Yapılan birçok araştırma, avokadonun kansere engel olduğunu göstermektedir Ayrıca kemoterapinin etkilerini azalttığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. Prostat kanserinin büyümesini engelleyen avokadoda bulunan oleik asit meme kanserinin önlenmesinde etkili olmaktadır.

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

DEPRESYON RİSKİNİ AZALTIR: Aşırı homosistein üretimi, serotonin, dopamin, norepinefrin hormonlarının üretimini engelleyebilir, bu durum uyku düzenini ve iştahı olumsuz etkiler böylece kişi kendini iyi hissetmez. Avokado yüksek miktarda folik asit içerdiği için homosistein oluşumunu engelleyerek,depresyon riskini azaltmaya yardımcı olabilmektedir.

Ramazan'da avokado tüketmenin faydaları

KİLO KONTROLÜNÜ SAĞLAR: Avokado içeriğindeki besin değerleri ve lif bakımından çok iyi bir besin kaynağıdır. Avokado, tok ve sağlam tutan tamamen sağlıklı ve faydalı yağlarla doludur. Yemeklerde, salatalarda, ya da kendi başına bir çok şekilde tüketime müsaittir.