BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  SPOR

Raikkonen duble peşinde

Formula 1'in ilk yarışını kazanan Raikonen Malezya'da da zirveye çıkmak istiyor.

Abone ol

Formula 1'de sezonunun ikinci yarışı hafta sonu Malezya'da koşulacak. Sepang Pisti'nde yarın antrenman, cumartesi günü sıralama turları, pazar günü de 56 tur üzerinden yapılacak büyük yarış yapılacak.

Motor endişesi yaşayan Ferrari'de Avustralya GP'sinden zaferle çıkan Fin pilot Kimi Raikkonen, burada da kazanıp 2'de 2 yapmak istiyor.

Formula Michael Schumacher'in Formula 1'e veda etmesinin ardından McLaren Mercedes takımından Ferrari'ye transfer olan 27 yaşındaki Fin pilot Kimi Raikkonen, bu hafta sonu da kazanarak, İtalyan takıma tarihinin 194. zaferini yaşatmak istiyor.

İtalyan takımı 148 yarışla McLaren Mercedes takip ederken, Williams 113 yarışta ilk sırada yer aldı. Son iki sezondur markalar klasmanında şampiyon olan Fransız Renault ise toplamda 33 zafer kazanmayı başardı. F1'de yarışan Super Aguri ve Spyker takımları halen puan almayı başaramadılar.

1999 yılında yapılmaya başlanan Malezya Grand Prix'sini 4 kez kazanma başarısı gösteren Ferrari, bu alanda da lider durumda bulunuyor.

KİMİ 3. KEZ DUBLE PEŞİNDE
Ferrari'den Kimi Raikkonen, Malezya Grand Prix'sini de kazanarak kariyerinde 3. kez üst üste 2 yarış kazanmayı amaçlıyor. Bu sezon Mclaren'den Ferrari'ye transfer olan Kimi, 2005 yılında İspanya ve Monaco Grand Prix'lerinin ardından Macaristan ve Türkiye Grand Prix'leri kazanmayı başarmıştı.

Avustralya'da kariyerinin 10. zaferine imza atan ve 15 yarış kazanan Alonso ile 13 kez birinci olan İngiliz David Coulthard'ın ardından aktif sürücüler arasında en başarılı üçüncü pilot unvanını alan Kimi, sürücüler klasmanında 10 puanla ilk sırada bulunuyor.

PİLOTLAR KLASMANI
1. Kimi Raikkonen (Finlandiya) 10 puan
2. Fernando Alonso (İspanya) 8
3. Lewis Hamilton (İngiltere) 6
4. Nick Heidfeld (Almanya) 5
5. Giancarlo Fisichella (İtalya) 4
6. Felipe Massa (Brezilya) 3
7. Nico Rosberg (Almanya) 2
8. Ralf Schumacher (Almanya) 1