BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL

Radyo istasyonundan hemşirenin ailesine bağış

Avustralya radyo istasyonu reklam gelirlerini telefonda radyoculara kanan hemşire Saldanha'nın ailesine verecek. İntihar ettiği sanılan hemşirenin ölümüyle ilgili resmi soruşturma açılıyor.

Abone ol

Keith Vaz, hemşirenin ailesiyle

Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın hamileliği hakkında bilgi almak için telefonda Kraliçeyi taklit eden radyocuların çalıştığı Avustralya radyo istasyonu, bu görüşmeden sonra intihar ettiği sanılan hemşire Jacintha Saldanha'nın ailesine en az 320.000 sterlin bağışta bulunacağını açıkladı.

Mel Greig ve Michael Christian adlı radyocular, Kraliçe II. Elizabeth'i taklit ederek, Middleton'un şiddetli bulantıdan dolayı yatırıldığı hastaneye telefon edip bilgi almaya çalışmıştı.

Bu telefon konuşmaları Avustralya radyosunda yayımlanmış ve telefona cevap veren hemşireler, hastanın mahremiyetini çiğnemekle eleştirilmişti.

Sydney'den yayın yapan 2Day FM radyosu, bu yılın geri kalanında elde edeceği reklam gelirinin tamamını, doğrudan ailenin yararlanabileceği bir anma fonuna aktaracağını bildirdi.

Bu miktarın en az 500.000 Avustralya doları, yani 320.000 İngiliz sterlini olacağı sanılıyor.

46 yaşındaki hemşire Saldanha Cuma sabahı, personelin kaldığı hastane koğuşunda ölü bulunmuştu.

Gelecek birkaç gün içinde Saldanha'nın ölüm sebebinin belirlenmesi için resmi soruşturma açılması bekleniyor. Ayrıca bir de otopsi yapılacağı bildiriliyor.

Hemşireyi 'işleten' radyocular

Radyocu Mel Greig ve Michael Christian gözyaşları içinde verdikleri televizyon mülakatında duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Radyocular, hemşirenin ölüm haberini aldıklarında çok büyük üzüntü duyduklarını, her an onu ve ailesini düşündüklerini ve ölümünde payları olduğu düşüncesinin yürek burkucu olduğunu söyledi.

Ölen hemşirenin ailesiyle görüşen İngiliz milletvekili Keith Vaz da, ailenin "sevgi dolu bir anne ve eş olan Jacintha'nın kaybıyla yıkıldığını, ancak hem İngiliz halkından hem de uluslararası kamuoyundan aldıkları destek mesajlarına müteşekkir olduğunu söyledi.

Hemşire Saldanha'nın çalıştığı King Edward VII hastanesinin yönetim kurulu başkanı Lord Glenarthur da aileye verilecek bağıştan duyulan memnuniyeti ifade etti ve hastanenin kurduğu anma fonuna da bağış yapılmasını istedi.