BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

'Putin'in iktidarı 18 içinde zayıflayacak'

Rusya'nın yolsuzlukla mücadele kampanyalarının önde gelen isimlerinden Navalny, seçimleri kazansa bile Putin'in inşa ettiği yapının uzun süre aynı gücünde kalamayacağını savundu.

Abone ol

Rusya'da yolsuzluk karşıtı kampanyaların önde gelen isimlerinden Alexei Navalny, Başbakan Vladimir Putin'in iktidardaki mutlak hakimiyetini kaybetmeye başlayacağını söyledi.

Yolsuzluk yapıldığı öne sürülen seçimleri protesto eylemlerinin örgütlenmesinde önemli rol oynayan Navalny, Rusya'da son yıllarda öne çıkan dikkat çekici siyasi aktörler arasında.

Yolsuzluk karşıtı bir internet sitesinin de kurucusu olan Navalny, BBC Moskova Muhabiri Daniel Sandford'un sorularını yanıtlarken, Putin'in kurduğu yapının zayıflamaya başladığını söyledi.

Navalny'nin internet güncesi, devlete ait şirketler ve hükümette yaşanan yolsuzlukların kamuoyuna duyurulmasında kilit bir role sahip.

Navalny, ''Vladimir Putin ve çevresindekilerin inşa ettikleri sistemi 18 aydan daha uzun bir süre ayakta tutabileceklerini zannetmiyorum'' dedi.

BBC muhabirine göre, ülkede çok sayıda kişinin gelecek ayki seçimleri Putin'in kazanacağına inandığı dikkate alındığında, Navalny'nin tahmini çok iddialı görülebilir; ancak açıklama, protesto liderlerinin bir zamanlar dokunulmaz olarak görülen Putin'e gerçekten zarar verdiklerinden emin olduklarını ortaya koyuyor.