BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Putin S400'leri çıkardı Türkiye'de menzilde

RUSYA Türkiye'nin savaş uçağını düşürmesinin ardından en tehlikeli silahını ortaya çıkardı. S400 füzelerini Lazkiye'ye yolldı. Bu füzelerin menzilinde Türkiye'de var.

Abone ol

TÜRKİYE'nin Rusya savaş uçağını vurmasının ardından Putin en tehlikeli silahını sahaya sürdü. Rusya'nın elindeki S400 füzeleri Suriye'deki Lazkiye kentine yollandı. Füzeler bu sabah üsse konuşlandırıldı. Bu füzelerin menzili 400 kilometre. Konuşlandığı yer ise Türkiye'ye sadece 50 kilometre uzakta. 

S400 füzeleri Rusya'nın elindeki en tehlikeli silahlardan biri. Bu füzeler hava ve uzay savunması için tasarlandı. Menzili hayli yüksek olan S400 füzeleri ile Rusya bölgedeki tüm üslerini çok kolayca vurabilir.

 Daily Telegraph Gazetesi'nin verdiği bilgilere göre 400 kilometre menzilli S400 füzeleri Türkiye-Suriye sınırında uçan her tür düşman uçağını düşürebilecek kapasitede. Gazete Rusya'nın bu kararı ile NATO'ya da mesaj verdiğini belirtiyor ve "Suriye'deki küçük bir tesis, NATO'nun güneydoğu kanadından önemli bir Rus üssüne dönüştü" diyor.

S400'LER TÜRKİYE SINIRINA SADECE 50 KİLOMETRE MESAFEDE

Independent gazetesi de S-400 füzelerinin, Rusya'nın en modern hava savunma sistemi olduğunu ve Türkiye sınırından sadece yaklaşık 50 kilometre uzakta konuşlandırılacağını belirtiyor. Gazetenin dikkat çektiği bir diğer nokta da bu füzelerin Türk hedeflerini vurabilecek kapasiteye sahip olmadı.

S400 FÜZELERİNİN ÖZELLİKLERİ

S400 füzeleri çok kanallı hava savunma sistemi olarak tanımlanıyor. Füzeler ABD'nin en gözde uçaklarını dahi avlama kapasitesine sahip. S400 füzesinin özellikleri ve füzelerin vurabildiği savaş uçakları şöyle listeniyor;

UÇURUMUN EŞİĞİNDE

Putin'in S400 füzelerini sahaya sürme kararını yabancı medya manşetlere çıkardı. Times gazetesi başyazısından konuyu "Uçurumun eşiğinde' başlığı ile duyurdu.

Times'a göre Putin bu S400 füzeleri ile "Türklerin uçuşa yasak bölge rüyasının hayata geçmesini önlemek istiyor". Gazetedeki yoruma göre Soğuk Savaş'tan bu yana NATO ile Rusya ilk kez bu gelişmeler sebebiyle karşı karşıya gelebilir.

S400'LER İŞLERİ KARIŞTIRACAK

S400'lerin Lazkiye'ye yollanma kararını ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Brown da değerlendirdi. S-400’lerin ‘işleri biraz karmaşık hale getireceğini’ itiraf eden Brown, “Evet, bu konuyu değerlendirmeye alacağız. Ama burada yaptığımız bir iş var ve bunu yapmaya devam edeceğiz: IŞİD’i alt etmek” dedi.