BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL

Prens savaş pilotu olacak

Prens Harry, Kraliyet Hava Kuvvetleri seçmelerine katıldı. Kazanırsa şayet, pilot olacak.

Abone ol İngiltere tahtının, babası Prens Charles ve ağabeyi William'dan sonraki veliahtı Prens Harry'nin pilot olmak istediği açıklandı.

Yapılan resmi açıklamada, Harry'nin Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin seçmelerine katıldığı ve kazanması halinde önümüzdeki ay pilotluk eğitimine başlayacağı belirtildi.

İngiliz basını ise Hava Kuvvetleri seçmelerinin çok zor olduğuna dikkati çekti ve adayların ancak yarısının bu sınavı geçebildiğine işaret etti.

Seçmeler dört hafta sürüyor. Bu sürede 13 saat uçuş eğitiminin yanı sıra teorik dersler de veriliyor. Seçmeleri kazananlar 16 ay ayrıntılı eğitim alarak, Hava Kuvvetleri pilotu oluyor, Gazelle, Lynx ve Apache tipi helikopterleri kullanabiliyor. Gazelle ve Lynx tipi helikopterler asker sevkıyatında, Apacheler saldırı amaçlı kullanılıyor.

Harry'nin babası Prens Charles ve amcası York Dükü Prens Adrew'un da askeri helikopter pilotluğu eğitimi aldığı belirtiliyor.

Harry'nin ağabeyi Prens William, Nisan'da askeri helikopterle kız arkadaşı Kate Middleton'un ailesine ait çiftliğin arazisine iniş yapmış, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, çapkın Prens'in yaptığı ''söz konusu sortinin bilgileri dahilinde'' olduğunu açıklamak zorunda kalmıştı.