BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  SPOR

Portoya ahlaksız suçlama

Futbolun patronu Platini, Fenerbahçe'nin rakibi Porto'nun Devler Ligi'ne katılmasının spor ahlakına uymadığını söyledi.

Abone ol UEFA Başkanı Michael Platini, Fenerbahçe ile ayn grupta yer alan Portekiz'in Porto takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmasının spor ahlakı açısından olumsuz olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. turunda Fenerbahçe ile birlikte G Grubu'nda yer alan Porto Kulübü, hakemlere rüşvet vererek maç satın alma girişiminde bulunduğu belirlendiği için UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden 1 yıl men edilmiş, fakat daha sonra Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararı ile cezası kaldırılarak Şampiyonlar Ligi'ne kabul edilmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde 1. tur kura çekimleri sonrasında Portekiz basınına açıklama yapan Platini, “Rüşvet verme girişiminden dolayı ceza alan Porto'nun, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması Portekiz kulübü açısından olumlu olabilir ama spor ahlakı için olumsuz” yorumunda bulundu.

“Bana göre rüşvet olayına karışmış bir takımın Şampiyonlar Ligi'nde yer alması mantıklı değil ama şu anda kararı kabul etmek zorundayım” diyen Platini, kim olursa olsun ceza alması gerekenlerin cezalarını çekmesini savunduğunu ifade etti.