BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polisten öğrencilere müdahale

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavga sonrasında polis ekipleri öğrencilere tazyikli su v...

Abone ol

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavga sonrasında polis ekipleri öğrencilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
Ülkü Ocakları mensubu grup ile sol görüşlü öğrenciler arasında stant meselesi yüzünden tartışma yaşanmış, tartışma sonrasında Ülkü Ocakları mensuplarından ve sol görüşlü öğrencilerden oluşan yaklaşık 100’er kişilik gruplar, Meşelik Kampüsü Meşelik Kafe önünde toplanmıştı. Çevik kuvvet ekibinin ve özel güvenlik görevlilerinin önlem aldığı olaylarda, bir süre slogan atan gruplar daha sonra birbirlerine sandalye, masa, soda şişesi ve taş fırlatmaya başlamış, ardından da bir süre beklemeye başlamışlardı.
Yeniden kavga etmeye başlayan gruplara müdahale eden polis ekipleri, sağanak yağmur altında sol görüşlü öğrencileri biber gazı ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile üniversite dışına kadar kovaladı. Bu sırada ise Ülkü Ocaklarına bağlı öğrenciler ise üniversiteden ayrıldı. Üniversite dışarısında da polise ve TOMA’ya taş atan sol görüşlü öğrenciler, tazyikli su sıkılarak dağıtıldı.
Polis ekiplerinin sıktığı biber gazından hastanede bulunan hasta ve yakınları da etkilendi. Çıkan olaylarda 2 kişinin yaralandığı, 3 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Bu arada öğrencilere müdahaleye giden polise tepki gösteren bir sürücüyle ekipler arasında da tartışma yaşandı.
(İHA)