BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polis, jandarma ve MİT'çiye gözaltı

17 ayrı suç olayı kapsamında gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi

Abone ol

İstanbul polisi tarafından kumar oynatılması ve buna bağlı olarak yağma ve çek-senet tahsilatı gibi 17 ayrı suç olayı kapsamında gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi. Üç muvazzaf jandarma personeli, 15 polis ve bir belediye çalışanıyla birlikte toplam 62 kişinin gözaltına alındığı operasyonda kumardan elde edildiği düşünülen 313 bin dolar ele geçirildi. Polis kumarhane baskınları saniye saniye kayıt altına aldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yaklaşık 2 yıl önce e-posta yoluyla gelen bir ihbar üzerine harekete geçmişti. Fiziki ve teknik takibin ardından çek senet tahsilatından kumar borcu tahsilatına kadar bir çok suç tespit edildi. Bir süre şebekeyi takibe alan polis zanlıların Şanlıurfa, Kocaeli, Erzurum, Hakkari, Sakarya, Şırnak ve İstanbul'da bulunduklarını belirledi. 27 Ocak 2012'de adı geçen iller ve İstanbul'daki 21 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında 1 emekli MİT mensubu, 3 jandarma, 15 polis ve 1 belediye çalışanının da bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı. Ev, iş yeri ve kumarhane olarak kullanılan yerlerde yapılan aramalarda 6 ruhsatsız tabanca, 1 el bombası, 300 mermi, 313 bin 977 ABD doları, 5 bin Euro, 33 bin 790 TL, 1 aydınlatma fişeği, 48 gram uyuşturucu madde, 78 adet çek senet, 4 telsiz, 1 kelepçe, çok sayıda oyun pulu, oyun kağıdı, kumar alacak ve borçlarının yazılı olduğu döküman, bilgisayar ve tarihi eser olduğu düşünülen malzemeler ele geçirildi. Muvazzaf askerler 2 binbaşı ve 1 yarbay Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'na, diğer şüpheli 59 kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüpheli M.İ'nin Beykoz, Başakşehir ve Tuzla'da dernek adı altında açtığı yerlerde kumarhane kurduğu belirtilirken jandarma subayları ve polislerin zanlılara operasyon öncesinde bilgi verdikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Kamu görevlilerinin yardım karşılığında zanlılardan para aldıkları iddialarının da araştırıldığı belirtildi. Emekli MİT mensubunun da zanlılara para karşılığı bilgi yardımında bulunduğu iddia edildi.

Polisin tespitlerine göre 1 Haziran 2010 ve 3 Ocak 2012 tarihleri arasında 17 ayrı suçun tespit edildiği kaydedildi. Savcılık talimatıyla 10 şüphelinin serbest bırakıldığı, geri kalan 49 kişinin ise emniyetten adliyeye sevk edildiği bildirildi. Şüpheli askeri personel ise Merkez Komutanlığı'ndan adliyeye sevk edildi.