BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  DÜNYA

Polis can nöbetinde

Adana’da, sulama kanalı kenarında nöbet tutan polisler, aşırı sıcaklar nedeniyle suya giren çocukları uyarıp engel oluyor. <br/>Yurdun en sı...

Abone ol

Adana’da, sulama kanalı kenarında nöbet tutan polisler, aşırı sıcaklar nedeniyle suya giren çocukları uyarıp engel oluyor.
Yurdun en sıcak illerinden biri olan Adana’da nem ile birlikte hissedilen hava sıcaklığı 40 dereceye yaklaştı. Sıcak ve nemli havada bunalan bazı çocuk ve gençler ise, serinlemek için DSİ’ye ait sulama kanalına girerek canlarını hiçe sayıyor.
Geçtiğimiz 5 yılda yaklaşık 90 kişi sulama kanalında boğularak hayatını kaybederken, Adana’da ise bu yılın ilk 6 ayında 7 kişi boğularak öldü.
Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bu ölümlerin önüne geçmek için yaz boyunca otomobilde can simidi bulundurarak, kanal boylarında nöbet tutmaya başladı. Polis, kanala giren çocuklara otomobilden megafonla, “Kanalda yüzmek tehlikeli, hiçbir şey canınızdan önemli değil. Serinlemek uğruna ölmeyin. Serinlemek istiyorsanız belediyenin ücretsiz havuzlarına gidin” şeklinde uyarı anonsu yapıyor. Polis, uyardığı çocukları kanaldan tek tek çıkarırken, ancak çocuklar, “Bize bir şey olmaz. O ölenler yüzme bilmediği için boğulmuştur” diye konuştu.
(İHA)