BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  GÜNCEL

PKK'yı vurmadı, cuntayı ziyaret etti

Mehmetçik silah arkadaşlarını hain pusularda şehit eden hainlerin peşine düşmüşken operasyonu yönetmesi gereken Korgeneral Ağar bakın ne yaptı?

Abone ol

Korgeneral Ağar'ın, ziyaret için "malzeme nakli" kaydıyla Diyarbakır'dan CASA uçağı kaldırıldığı ortaya çıktı.

Hasdal ve Hadımköy'deki askerî cezaevlerinde yatan Balyoz sanıklarına devlet imkanlarıyla gerçekleştirilen ziyaretler kamuoyunda tartışılırken bir başka skandal daha gün yüzüne çıktı. Diyarbakır 2.Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Mehmet Veysi Ağar'ın terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekâtı yapılırken operasyonu yönetmesi gerektiği halde Hadımköy'deki Balyoz sanıklarını ziyarete gittiği anlaşıldı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, üstelik skandal ziyaret için bir CASA uçağının hazırlandığı ve uçuşun kayıtlara 'malzeme nakli' olarak geçtiği öğrenildi.

HAREKÂT KOMUTANI AĞAR

Terör örgütüne yönelik 17 Kasım 2011 tarihinde üç farklı hava üssünden 11 savaş uçağının katıldığı hava harekâtı düzenlendi. Kuzey Irak'ın Zap bölgesine yönelik harekâta Diyarbakır 8'nci Üsten 2 adet F-16, Malatya 7. Üsten 6 adet F-4, Merzifon 5.Üsten 3 adet F-16 uçağı katıldı.Harekâtın yönetiminin iseDiyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanı KorgeneralMehmet Veysi Ağar'ın komutasında olduğu belirtildi. Ancak harekâtın başında bulunması gereken Ağar'ın, uçaklar havadayken operasyonu yönetmesi gerektiği halde sabah erken saatlerde kendisine bir CASA uçağı hazırlattığı belirlendi. Skandal uçuşun 'malzeme nakli' olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. Korgeneral Ağar'ın bu uçakla İstanbul'a gidipHadımköy'deki Balyoz sanıklarını ziyaret ettiği ve aynı gün saat 14.30'da geri döndüğü öğrenildi.

UÇAK MASRAFI 15 BİN TL

Bu uçuşta kullanılan CASA uçağının sadece yakıt ve amortisman giderlerinin 14-15 bin lira arasında olduğu vurgulanırken bu rakama uçucu personeline ödenen uçuş tazminatının dahil olmadığına dikkat çekildi. Üstelik bu uçuştan dolayı Korgeneral Ağarda ayrıca uçuş parasıalacak. Tartışmalı ziyaretin bir başka skandal boyutunu da Korgeneral Ağar'a yönetmediği harekât için tazminat ödenecek olması oluşturdu. Hava Kuvvetleri'nde yurtdışı harekâtlara katılan personele 'harekât tazminatı' adı altında para ödendiğine dikkat çekilirken, bu tazminatın rütbeden rütbeye değiştiğine işaret edildi. Bir binbaşının aylık 500 TürkLirası harekât tazminatı aldığı vurgulanırken, Korgeneral Ağar'ın da harekâtı yönetmiş gibi rütbesine göre bu tazminatı alacağı belirtildi.