BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30

PKK'ya meydan okuyan kaymakam...

Epey zamandır Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kaymakamı Kadir Güntepe'yi hayranlıkla izliyorum.

Epey zamandır Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kaymakamı Kadir Güntepe'yi hayranlıkla izliyorum.

Hatırladınız değil mi?

Hani bundan bir süre önce PKK tarafından evine bomba atılmıştı. Bu olaydan sonra PKK'nın Beytüşşebap ilçesine yönelik saldırısı sırasında yaşananları twitter hesabından tek tek anlatmış, o sırada PKK propagandası yapan HDP'li vekil Ferhat Encü kendisine 'yargılanacaksın' deyince "Bana bak vekil bozuntusu.." diyerek haddini bildirmişti.

Bölge halkına büyük cesaret veren sözleri hala kulaklarımda:

"Unutmayın! Bu mücadele iman ordusu TSK ve emniyetin, küfür ordusu PKK ile hak ve batıl mücadelesidir. Böldürmeyeceğiz. İyi dinleyin! Ne kadar yıkarsanız yıkın. Nee kadar yakarsanız, yakın. Ne kadar sıkarsanız sıkın. Böldürmeyeceğiz ulan!"

Aklımdan çıkmayan bir başka meydan okuması daha vardı.

Murat Karayılan'ın "Orası artık bizim elimizde. Devletin hiç bir gücü çıkamaz" dediği tepeye çıkıp askerlerle selfie yapmış ve "Karayılan'ın çıkamazsınız dediği yere Hakim-Savcı-Komutanlarımız hep beraber çıktık. Hepimiz ordaydık. Kardeşlik selfimiz! Beytüşşebap için Burdayız! Dimdik ayaktayız! Bu güzel topraklara Huzuru biz getireceğiz!" mesajı atmıştı.

Dün önüme bir haber daha düştü.

İstihbarat raporlarında teröristlerin “Biz onun için büyük bir program hazırlıyoruz” dediği ve kendisini ortadan kaldırmak için plan yaptıkları ortaya çıkmış.

Peki kaymakam ne yapmış dersiniz?

Sosyal medya üzerinden açık adresini paylaşmış ve PKK'nın dağ kadrosundaki hödüklere şu sözlerle seslenmiş:

"Aha da benim adresim. Azıcık yüreğiniz varsa siz de açık kimliğinizle adresinizi yazarak mesaj atın!”

Hadi buyrun!

Yok öyle fare gibi deliklerde saklanıp onun bunun üzerine suikast timleri göndermek. Yok öyle etek giyinip, peçe bağlayıp sokaklarda cilve yapar gibi eylem yapmak! Yok öyle savunmasız insanları arkasından yaklaşıp hunharca katletmek.

Totonuz yiyorsa saklandığınız inlerin adresini verin de görelim!

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

Kendi deyimiyle 40 yıldır siyaset sahnesinde boy gösterdi. Ülkeye ve davasına büyük emekler verdiğini inkar eden ona büyük haksızlık yapmış olur. Zaten bu yüzden herkesin büyük saygı duyduğu, edep içinde "Abi" dediği biri oldu.

Bir abinin seçimlerin arefesinde partisine ve davasına bu denli zarar verecek açıklamalar yapması işte bu yüzden kendisine yakıştırılmıyor.

Bir önceki seçimde Erdoğan'a meydan okuması ve Gökçek'le ilgili sözleri AK Parti'nin iki tam puanına mal oldu. Bu seçimde de aynı alışkanlığı devam ettiriyor Bülent Arınç.

Üstelik daha kalktığı koltuk soğumamışken...

Belki beni de kendisini eleştiren "zıpırlar"dan biri olarak görecek. Ama onun beni nasıl gördüğü kadar benim ve toplumun onu nasıl gördüğü de önemli.

Son dönemlerde Arınç'ı gördüğüm'de, "Ah nefis, sen insana neler yaptırıyorsun" diyorum. Nefsine yenik düşmese, kibirli konuşmasa, "Birilerine sevgim azalmış olabilir" demek yerine, "Birbirimize sevgimiz azalmış olabilir" derdi. Zira son bir yılda toplum içinde, özellikle tabanda kendisine duyulan azalan sevginin şahitlerinden biriyim.

Bülent Arınç yaptıklarına samimi eleştiri diyebilir. Ama son iki seçime birer hafta kala yaptığı açıklamalar dışarıdan bakılınca "operasyon" gibi görünüyor.