BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya en büyük darbe! Binlercesi birden...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 3 binin üzerinde terörist öldürüldüğünü söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'nın barış sürecini bitirerek güvenlik güçlerine saldırmasıyla başlayan operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu söyledi.

AA'nın editör masasına konuk olan Ala şimdiye kadar operasyonlarda 3 binin üzerinde terörist öldürüldüğünü ve 862'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 2 bin 240 silah, 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotof kokteyli ele geçirildiğini söyledi.

Ala bütün bunların, o bölgedeki insanlara saldırı için yapılan hazırlıklar olduğunu bildirerek " Bunlara karşı operasyon yapıyoruz" dedi.


MİLLETVEKİLİNİN YERİ MECLİS

Ala HDP milletvekili Ferhat Encü'nün operasyonlarda teröristleri korumasını da eleştirdi. " Demokrasiyi hendeklere gömmeye çalışıyorlar " diyen Ala şöyle konuştu " Siyasetçiler millete hizmet için seçilirler. Polis orada terörist faaliyetleri sonlandırmak için var. Miletvekilin olması gereken yer Meclis kürsüsü ve siyasi alan. Bu kabul edilebilir bir durum değildir."

33 BİN 746 KİŞİYE GİRİŞ YASAĞI KONULDU

Efkan Ala bugüne kadar 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduklarını belirterek " Ülkelerle istihbarat görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bize Suriye'de terörist faaliyetlere katılabileceklerin isimleri bildiriliyor. Biz de onlara bildiriyoruz. Karşılıklı iş birliği içerisinde böyle listeler geliyor, işte o isimler Türkiye'ye geldiğinde giremiyorlar" dedi.