BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK'ya belki bugüne kadarki en büyük darbe

GEBZE'de AK Parti iftarında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terör örgütü PKK ile mücadelede önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terörle mücadelede büyük başarı elde edildiğini belirterek, "Son 1 yılda terör örgütlerine vurulan darbe, belki bugüne kadarki en büyük darbe" dedi.

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine hukuki koruma getiren düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'te görüşüleceğini açıkladı.

Partisinin Gebze İlçe Başkanlığı tarafından Hünkar Çayırı'nda düzenlenen iftar programında konuşan Işık, AK Parti’nin yürüyüşünde teşkilatların ağırlığının hiçbir zaman azalmadığını söyledi.

AK Parti’nin önüne gelen her engeli, teşkilatların vatandaşlarla kurduğu güçlü iletişimiyle aşmayı başardığını ifade eden Işık, parti teşkilatlarının yerinin ayrı olduğunu kaydetti.

Işık, Gebze'nin partilerinin kurulduğu günden bu yana teşkilatçılıkta önde yer aldığını dile getirerek, kentin öneminden bahsetti.

BU TOPRAKLAR BİZE VATAN KALMAYA DEVAM EDECEK

Dünya tarihinde önemli 2 komutan olan Hannibal ve Fatih Sultan Mehmet’in Gebze’de hayatını kaybettiğini belirten Işık, Fatih'in, iftar yaptıkları alanda vefat ettiğini anımsatarak, Fatih Sultan Mehmet ve şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de sağlık diledi.

Bu toprakların kendilerine kolay vatan olmadığını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Bu toprakların vatan olması için dün bedel ödedik, bugün de bedel ödüyoruz. Bu topraklar bizim vatanımızdır, ne pahasına olursa olsun bu topraklar bizim için vatan olmaya ve kalmaya devam edecek. Bu anlamda mücadele veriyoruz. Dışarıdan beslenen bir takım küresel güç merkezlerinin maşası olan terör örgütlerine karşı büyük mücadele veriyoruz. Güvenlik güçlerimiz, istihbarat teşkilatımız, birlik ve beraberlik içinde teröre karşı mücadele veriyoruz."

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN HAKSIZ İTHAMLARLA KARŞI KARŞIYA KALMAMASI İÇİN

Işık, şehitlerin canlarını ve kanlarını, bu toprakların bize vatan olmaya devam etmesi için verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz de hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu mücadelelerinde onları yalnız bırakmamaya, onların ihtiyaçlarını her yönüyle karşılamaya ve onların yarın haksız ve mesnetsiz ithamlarla karşı karşı bırakmamaya özellikle gayret gösteriyoruz. Geçen hafta terörle mücadeleyle ilgili kanun tasarımızı TBMM Milli Savunma Komisyonunda görüştük. Bu hafta Meclis'in öncelikli görüşülecek kanunlar listesine girmiş olacak. En kısa zamanda da orada canları pahasına terörle mücadele eden askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, korucularımızın ve tüm güvenlik güçlerimizin ileride haksız, yersiz ve mesnetsiz bir takım ithamlarla karşı karşıya kalmaması için, onlara hukuki korumayı getiren düzenlemeyi TBMM'nin onayıyla yasalaştıracağız. Onlar mücadele ederken biz de onların ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılamanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz."

TERÖR ÖRGÜTLERİNE BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK DARBE

Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını her şeyiyle ortaya koyduğunu dile getiren Işık, terör örgütleriyle mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

"Son 1 yılda terör örgütlerine vurulan darbe, belki bugüne kadarki en büyük darbe." diyen Işık, mücadelede şehitler ve gaziler olduğunu ancak terör örgütüne en büyük darbenin bu dönemde vurulduğunu kaydetti.

Bundan sonra terörle mücadelede her şeyin en iyi şekilde yapılması için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Işık, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı.

BÖLGEYİ TERÖRDEN TEMİZLEYİP İMAR EDİYORUZ

Işık, Türkiye'nin hiçbir noktasında elinde silah olan bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadele edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bunu başaracağız. Bunu sizlerle başaracağız. Bunun için birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Bir taraftan terörle mücadele edeceğiz, bir taraftan da kardeşliğimizi pekiştirecek, bu ülke üzerinde oyun oynamak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyecek adımları atmaya devam edeceğiz. Bir taraftan bölgeyi terörden temizliyoruz, diğer taraftan bölgeyi yeniden imar ve inşa ediyoruz. Şimdi ekonomik olarak da bölgenin şaha kalkması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz." 

Hünkar Çayırı'nın yanındaki 140 dönümlük bir alanın satışının gündeme geldiğini öğrendiğini anlatan Işık, gerekli görüşmeyi yapmasının ardından manevi değeri bulunan bu alanın satışından vazgeçildiğini bildirdi.